1.2.2021 12:24

Παρέμβαση της ΝΟΔΕ Χίου για το μεταναστευτικό αλλά χωρίς να προτείνει λύση

Στον διάλογο για το μεταναστευτικό επιχειρεί να εμπλακεί για πρώτη φορά η προσωρινή διοίκηση της ΝΟΔΕ Χίου, που σε πρώτη φάση περιορίζεται στην κριτική απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας παράλληλα τις κινήσεις της Κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική αλλά και στο θέμα της αυστηρής φύλαξης των συνόρων.

Ωστόσο και με δεδομένο ότι η Ν.Δ. αναφορικά με τη δημιουργία νέας δομής έχει χωριστεί σε δεκάδες συνιστώσες με διαφορετική άποψη, αποφεύγει να αγγίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, καλώντας σε διάλογο όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να βρεθεί λύση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το τελευταίο διάστημα στο νησί  μας μαίνεται ένας πόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων περί του προσφυγικού. Ως ΔΕΕΠ Χίου πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι σε  ένα τόσο σοβαρό,  το μείζον πρόβλημα για τον τόπο,  με ανακοινώσεις δεν θα προσφέρουμε αλλά ενδεχομένως και να πολώσουμε το κλίμα έτι περαιτέρω. Δυστυχώς η στάση μας αυτή αξιολογήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους, εξίσου λαϊκιστές, ως αδυναμία και ευκαιρία να εξαπατήσουν τους Χιώτες ακόμη μια φορά.

Να θυμίσουμε λοιπόν στους νεόκοπους  υπερασπιστές της Χίου ότι το προσφυγικό/ μεταναστευτικό το δημιούργησε η δική τους εξωτερική πολιτική των ανοικτών συνόρων. Αυτοί έφεραν τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους στην πόρτα μας, αυτοί εξαπάτησαν τους Χιώτες ζητώντας χώρο για δομή καταγραφής και ταυτοποίησης 72 ωρών, χωρητικότητας 800 ατόμων και  δημιούργησαν την ντροπή της ΒΙΑΛ αθετώντας την υπογραφή τους αναγκάζοντας τον Δήμο να κινηθεί δικαστικά εναντίον τους και καταρράκωσαν αδίστακτα και θεαματικά την αναγκαία σχέση εμπιστοσύνης κυβερνώντων-κυβερνωμένων.  

Αυτοί ανέχτηκαν την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας εγκλωβίζοντας στο νησί μας χιλιάδες ανθρώπους, ανερυθρίαστα, χωρίς αιδώ. Ξεχνούν τα ΜΑΤ στα Ταμπάκικα; Ξεχνούν την ευκολία με την οποία γέμισαν το νησί μας με κάθε είδους και κάθε προέλευσης ΜΚΟ; Ξεχνούν τον λαϊκισμό τον οποίο με τόση ευκολία εξέθρεψαν, την αλαζονεία αλλά και την αδυναμία τους να σταθούν δίπλα στα προβλήματα των Χιωτών;

Τους ενοχλεί και είναι κατανοητό  ότι  η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και ασκώντας σοβαρή εξωτερική πολιτική κατόρθωσε να κάνει το προσφυγικό/ μεταναστευτικό Ευρωπαϊκό πρόβλημα, τους ενοχλεί που οι ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί, τους ενοχλεί που ο αριθμός των προσφύγων/ μεταναστών στο νησί μας έχει μειωθεί κατά πολύ, τους ενοχλεί που υπάρχει σοβαρή και αξιόπιστη Κυβέρνηση ικανή να αντιμετωπίσει κρίσιμες εθνικά καταστάσεις σαν αυτές που ζήσαμε στον Έβρο. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι στο κρίσιμο αυτό θέμα ο διάλογος, η λογική και ο ρεαλισμός είναι βασικές προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και κοινωνικά αποδεκτή λύση.

Ας σταματήσουν λοιπόν τις βολικές θεωρίες και τα κατηγορητήρια και ας καταθέσουν προτάσεις υλοποιήσιμες και ρεαλιστικές σκεπτόμενοι την ασφάλεια και ευημερία των Χιωτών αλλά και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων/ μεταναστών όπως δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έχει γίνει ήδη αποδεκτό από την πλειοψηφία της κοινωνίας! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ