31.7.2020 11:12

Παρέμβαση Α. Μιχαηλίδη για το πρόβλημα των συμβάσεων καθαριότητας

Τοποθέτηση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο ιδρύεται ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ.), πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Καταρχάς ο βουλευτής επεσήμανε την κεντρική επιλογή του νομοσχεδίου, την οποία έχει εξαρχής στηλιτεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: το γεγονός ότι ενώ η αξιολόγηση των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δημόσιων δομών Υγείας θα είναι υποχρεωτική από τον υπό σύσταση φορέα, η αξιολόγηση ιδιωτικών κλινικών και άλλων δομών θα είναι σε εθελοντική βάση! Η επιλογή αυτή αποτελεί μια έμμεση, αλλά κομβική πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα και ουσιαστικά σφραγίζει και τον νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Στη συνέχεια, ο Α. Μιχαηλίδης επεσήμανε μια σειρά από άλλες προβληματικές – πολιτικά, αλλά και διοικητικά – διατάξεις του νομοσχεδίου. Για παράδειγμα επεσήμανε τον ανεπαρκέστατο προσδιορισμό τόσο των κριτηρίων βάσει των οποίων θα γίνει η αξιολόγηση των δομών, όσο και των προσόντων που πρέπει να πληρούν οι εμπειρογνώμονες που θα αναλάβουν το έργο της αξιολόγησης. Τέτοιες ελλείψεις καθιστούν το νομοσχέδιο, και τον νέο φορέα, «όχημα συμβολικής και υλικής απαξίωσης του δημόσιου τομέα Υγείας», τόνισε ο βουλευτής.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Α. Μιχαηλίδης επεσήμανε προς τον παρόντα Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα σε δομές της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μεταξύ άλλων στο Κέντρο Υγείας Χίου και το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού, με τη λήξη των συμβάσεων καθαριότητας που έχει ως αποτέλεσμα την ανάληψη αυτού του κρίσιμου έργου από άλλους εργαζόμενους. Κάλεσε δε τον Υπουργό να προχωρήσει στη λύση των ατομικών συμβάσεων στον τομέα της καθαριότητας που είχε προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι την προσφιλή στη ΝΔ λύση των εργολαβικών εταιρειών. Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του βουλευτή, ο Υπουργός Υγείας τον ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή για άμεση σύναψη ατομικών συμβάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ