13.12.2019 15:34

Παράταση ουσίας για το πολεοδομικό του Βροντάδου

Εξαιρούνται Ομηρούπολη, Ιωνία και πόλη από τις διατάξεις των παλαιών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου 2020

Μία σημαντική παράταση, αυτή της εξαίρεσης των Δ.Ε. Ομηρούπολης, Ιωνίας και Χίου, μέχρι και τις 31 Σεπτεμβρίου 2020 από την εφαρμογή των διατάξεων των παλαιών Γ.Π.Σ., κατάφερε να αποσπάσει ο Δήμος Χίου με την συμβολή του Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.

Με βάση την συγκεκριμένη απόφαση οι συγκεκριμένες Δημοτικές Ενότητες, μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου 2020 εξαιρούνται από την εφαρμογή του Άρθρου 51 παρ. 15 του Ν. 4178/2013 που αφορά στις χρήσεις γης και δεν εφαρμόζονται δεσμευτικά οι διατάξεις των παλαιών  Γ.Π.Σ. η εφαρμογή των οποίων θα έφερνε δυσκολίες και προβλήματα στην ανάπτυξη των Δημοτικών Ενοτήτων.

«Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για την οποία ευχαριστούμε προσωπικά τόσο τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, όσο και τον Βουλευτή Νότη Μηταράκη, ελπίζοντας ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έναν νέο σχεδιασμό που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των περιοχών μας. Φυσικά αν ίσχυε το παλαιό πολεοδομικό τότε εκατοντάδες ιδιοκτήτες γης και θα ταλαιπωρούνταν και δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους», ανέφερε στον «π» η πρόεδρος της Δ.Κ. Βροντάδου Μαρία Πελαντή.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ