Πολιτική

23/11/17 16:48

τελ. ενημ.: 23/11/17 16:56

Παγκόσμιο και διαχρονικό ζήτημα το προσφυγικό

• ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ η Εύη Καλκούνη, εκπροσωπώντας τη Χίο και την Ελλάδα σε συνέδριο για το μεταναστευτικό.

«Η Χίος δεν είναι ο μοναδικός τόπος που αντιμετωπίζει το ζήτημα του προσφυγικού. Το πρόβλημα αφορά ολόκληρη την υφήλιο. Η μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο και διαχρονικό ζήτημα, που άλλοτε βρίσκεται σε ύφεση και άλλοτε σε έξαρση. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι άνθρωποι, όχι νούμερα, είναι προσωπικότητες και όχι αριθμοί. Ως πολιτισμένοι άνθρωποι οφείλουμε να ζούμε στην ομορφιά της διαφορετικότητας», επεσήμανε η δημοτική σύμβουλος, Ε. Καλκούνη στο συνέδριο «CITIES AND MIGRATION», που διεξήχθη στο Mercelen του Βελγίου στις 16 και 17 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Η κ. Καλκούνη εκπροσώπησε το Δήμο Χίου σε συνέδριο στο οποίο έλαβαν μέρος εκπρόσωποι 150 κρατών.

Έπειτα από το καλωσόρισμα του δημάρχου Mechelen, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από Ουγκάντα, Ιορδανία, Αμερική, Κόστα Ρίκα, Μαυριτανία, Ισπανία, Γκάνα, Τουρκία, Μαρόκο, Άγιο Δομίνικο, Εκουαδόρ, Ονδούρα, Μοζαμβίκη, Σενεγάλη, Γουτεμάλα, Μαρόκο, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Καναδά, Μαυριτανία και Ελλάδα. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον δήμαρχο Σάμου, Μιχ.  Αγγελόπουλο, τον αντιδήμαρχο Αθηνών, Ελ. Παπαγιαννάκη και την δημοτική σύμβουλο Χίου Ε. Καλκούνη.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν ο ρόλος των τοπικών αρχών στο διεθνές ρεύμα μετανάστευσης. Η κ. Καλκούνη τοποθετήθηκε για το ζήτημα των «Μοντέλων Τοπικής Διακυβέρνησης για την πρόβλεψη των κοινωνικοοικονομικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας για τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη», παρουσιάζοντας την κατάσταση που κυριαρχεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χίο.

 «Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος, τόσο από την πλευρά των προσφύγων και μεταναστών, όσο και από την πλευρά των πολιτών. Είναι απαραίτητο οι πρόσφυγες και μετανάστες να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της χώρας που τους φιλοξενεί, όπως ακριβώς και οι Χιώτες σέβονται τη διαφορετικότητα, τα ήθη και τα έθιμά τους», κατέληξε η κ. Καλκούνη. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση