15.3.2020 19:12

Παγχιακή Επιτροπή: Κορωνοϊός ή κλειστά κέντρα

Συνεχίζει να προκαλεί και να διχάζει τις τοπικές κοινωνίες ο κ. Μηταράκης προσπαθώντας να διασωθεί πολιτικά.
Ο υπουργός μιας κυβέρνησης που τριπλασίασε μέσα σε λίγους μήνες τον μεταναστευτικό πληθυσμό στα νησιά.
Ο υπουργός μιας κυβέρνησης που μετά τις ενέργειες του Ερντογάν στον Έβρο, αντιλήφθηκε επιτέλους ότι πρέπει να φυλάξει τα σύνορα ύστερα από 8 μήνες απραξίας.
Ο άνθρωπος-εμπνευστής της εισβολής και κατάληψης των νησιών από τα ΜΑΤ, χθες έθεσε προ των "ευθυνών" του τον λαό της Χίου με την απάντηση που έδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη υγείας μέσω Δ.Τ.

"Αν μ' αφήνατε να κάνω τα κλειστά κέντρα δεν θα υπήρχε ο κίνδυνος από την επιδημία".

Συνεχίζει, επιμένοντας ακόμα κι αυτές τις δύσκολες ώρες στα σύνορα και στην δημόσια υγεία να διχάζει, να προπαγανδίζει υπέρ της εγκατάστασης υπερκέντρων και της "αλάθητης" πολιτικής του, παραβλέποντας τον πιο σημαντικό παράγοντα την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Η ολοκληρωτική υποταγή στα σχέδια της Γερμανίας για τα νησιά-φυλακές φαίνεται και από την βιασύνη του να βάλει και τους Γερμανούς στο παιχνίδι των κατασκευών στα κέντρα.(*)
Δεν διδάσκεται από το παράδειγμα του 'Εβρου; (Ας αναλογιστούμε στον Έβρο την στιγμή που δίνεται καθημερινή μάχη ακριβώς στην συνοριακή γραμμή, να υπήρχε στην πλάτη των Ελληνικών δυνάμεων κάποιος υπερκαταυλισμός όπως αυτός που θέλει διακαώς ο υπουργός για τα νησιά μας).

Πριν από όλα αυτά τα σύνθετα όμως που ίσως δυσκολεύεται να κατανοήσει , ας μας απαντήσει στα πιο απλά:
Η αρχική επίταξη αφορούσε 625 στρέμματα για την Χίο και μ αυτά τα δεδομένα κλήθηκαν οι εταιρείες να δώσουν την προσφορά τους. Προϋπολογισμός έργου για την Χίο 1.098.000 ευρώ (**).
Με συνεχείς αντιφατικές δηλώσεις ο υπουργός την μιά μέρα έλεγε ότι λόγω της κλίσης του εδάφους μόνο 100- 140 στρέμματα θα χρησιμοποιηθούν στην Χίο,την άλλη ότι επιτάχθηκαν παραπάνω αφού οι όμορες ιδιοκτησίες θα απαξιωνόταν και δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ενώ στο τέλος κατέληξε με ακρίβεια! στα 276 στρ. (***)
 Οι αναθέσεις έγιναν με την ίδια σχεδόν εκκωφαντική έκπτωση (6%) όλως τυχαίως από τις 3 εταιρείες για τα 3 νησιά .Για την Χίο η τελική προσφορά έφτασε 1.032.000 ευρώ (****).

Ας μας εξηγήσει ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός, τα χρήματα αυτά για την περίφραξη ποιας έκτασης θα δίνονταν, για τα 100-140, για τα 625 η για τα 276 στρέμματα;

Και το πιο σημαντικό: Aς πάψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης σε ότι αφορά την δημόσια υγεία στην ΒΙΑΛ και αλλού, απεμπλέκοντας την κατασκευή των κλειστών κέντρων από τους υγειονομικούς ελέγχους στα κέντρα γιατί την αποκλειστική ευθύνη έως τώρα έχει η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει που στοίβαξε στα νησιά τόσο πληθυσμό.

(*) Συνάντηση του Νότη Μηταράκη με τον Γερμανό υφυπουργό Εσωτερικών για το μεταναστευτικό
(**) Υπουργική Απόφαση Αριθμ.1311/2020 ΦΕΚ 405/Β/11-2-2020 Επίταξη ακινήτων στις νήσους Σάμο, Λέσβο και Χίο για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας
(***) Επιμένει για το "17", με δομή 4.000 ατόμων ο Νότης Μηταράκης
(****) Ποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες θα κατασκευάσουν τα κλειστά κέντρα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ