17.7.2019 21:27

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: "Τα νησιά να δέχονται μόνο το φορτίο που τους αναλογεί"

Οι δηλώσεις Χρυσοχοϊδη εξαγνίζουν τις καταστροφικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Οι άστοχες στα πλαίσια του ορθού πολιτικού λόγου ,δηλώσεις του κ.Χρυσοχοίδη απο την Μόρια, "εξαγνίζουν" και συγκαλύπτουν τις καταστροφικές πολιτικές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό για τα νησιά μας.
Τις πολιτικές που στοιβάζουν σε μεταλλικά κουτιά ανθρώπινες ψυχές στα νησιά μας ,τις πολιτικές που κάνουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα να αλωνίζουν και να πλουτίζουν. 
Είναι πράγματι λυπηρό να δείχνει συμβιβασμένη ήδη η νεα κυβέρνηση με την απαράδεκτη κατάσταση στα νησιά ,παγιώνοντας την κατάσταση με την εξαγγελία κατασκευής νέου χότ σποτ στην Σάμο χρησιμοποιώντας προσχηματικά την αναγκαία ούτως η άλλως καλυτέρευση συνθηκών διαμονής του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μεταναστών στο νησί. Μεταθέτει στο μέλλον την νωπή προεκλογικά εξαγγελθείσα αποσυμφόρηση των νησιών ,ενώ θέλει να παγιώσει την πολύμηνη παραμονή μεταναστών ,αφού οι αιτήσεις ασύλου θα συνεχίζουν να εξετάζονται στα νησιά. 
Κάνει αποδεκτό τον παράνομο και αντισυνταγματικό γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά. (πόρισμα Δικ.συλλόγου Χίου)
Μένει προσηλωμένη στην "συμφωνία' Τουρκίας -ΕΕ που μόνο την Τουρκία ευνοεί αφού και χρηματοδοτείται απο αυτήν, αλλά την εφαρμόζει και αλα καρτ θέτοντας σε ομηρία τα νησιά μας ελέγχοντας τις μεταναστευτικές ροές κατά το δοκούν.
Σημειωτέον ότι από την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και μετά μόνο το 20% των υπό επιστροφή μεταναστών "δέχεται" πίσω στο έδαφός της η Τουρκία. 
Αλλωστε οι δηλώσεις του κου Αβραμόπουλου μετά την πρόσφατη σύσκεψη δείχνουν ότι όλα εξαρτώνται απο την καλή θέληση (των γειτόνων μας;).
"Θα είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και της κυβέρνησης. Μπορεί να είμαι Ευρωπαίος Επίτροπος, αλλά ο νους μου είναι στην πατρίδα μου. Η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη. Με καλή πρόθεση και συνεργασία θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα"
Διαφαίνεται από τις πρώτες κινήσεις λοιπόν ότι τα νησιά θα εξακολουθήσουν να είναι το ανάχωμα-φυλακή εξυπηρετώντας όλους τους άλλους (Ευρώπη πρώτιστα,Τουρκία ,κυκλώματα διακινητών, ύποπτες ΜΚΟ κλπ) εκτός από τα νησιά μας.
Δυστυχώς τα κολαστήρια στην Μόρια , στην ΒΙΑΛ και στο Βαθύ , γίνονται αποδεκτά σαν χώροι παραμονής σε άθλιες συνθήκες.
Τα νησιά μας πρέπει να δέχονται μόνο όσο φορτίο τους αναλογεί σ αυτό το ευρωπαϊκό πρόβλημα ,ακριβώς όπως κάθε άλλο μέρος που βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σ αυτά πρέπει να γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση.
Οι νησιώτες θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα .

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ