11.10.2019 20:15

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: "Που θα σταματήσει το κοντέρ;"

Με ξέφρενους ρυθμούς συνεχίζονται οι καθημερινές αφίξεις ανεβάζοντας τον αριθμό των εγκλωβισμένων σε δυσθεώρητο ύψος. Στα νησιά βρίσκονται πλέον περί τους 32000 και οι 5000 είναι στη Χίο.
(Αν βέβαια κανείς θεωρεί αξιόπιστα τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα, αφού λεπτομερή πληροφόρηση σε σημείο που σοκάρει , έχουν αναλάβει να διοχετεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξενόφερτες ΜΚΟ).
Το σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορά στην ενδοχώρα προσκρούει στην αντίθεση των κατά τόπων περιοχών υποδοχής αφού υπάρχουν αρνητικές αποφάσεις στους αντίστοιχους Δήμους . Μάλλον δεν συμμερίζονται την άποψη του Πρωθυπουργού περί πολυπολιτισμικότητας !
Το μόνο σχέδιο που συστηματικά εφαρμόζεται με ευλάβεια είναι η συστηματική εγκατάσταση πληθυσμού στην Ελλάδα που εύκολα μπορεί να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά ειδικά στις ευαίσθητες περιοχές. Εφαρμόζεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την "βοήθεια" ύποπτων ανεξέλεγκτων ΜΚΟ .
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε πραγματικά ανθελληνική πολιτική αφού όπλισε την Τουρκία με το ''πυρηνικό'' όπλο της μετανάστευσης και τώρα εκβιάζει όπως αυτή νομίζει για το συμφέρον της. Στην νέα εισβολή στην Συρία άλλωστε χρησιμοποιεί την απειλή του μεταναστευτικού, ως όπλο για να πάρει την σιωπηλή συγκατάθεση της Ευρώπης.
Όλα φαίνονται εξαιρετικά ρευστά και επειδή τα νησιά μας είναι στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη στήριξη στους νησιώτες, όχι πλέον με λόγια. Όλοι έχουν βαρεθεί τις ατέρμονες δικαιολογίες. Όλοι έχουν κουραστεί από τις διαπιστώσεις.
Υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση ικανή ώστε ε κάτι να γίνει επιτέλους; Οι φρέσκο-εκλεγμένοι έχουν νωπή την λαϊκή εντολή. Ο ακρίτας βουλευτής της Χίου μετέχει στην κυβέρνηση. Αν δηλώνουν αδυναμία άσκησης πολιτικής ας μας εξηγήσουν τον λόγο. Είναι ακόμα νωπές οι υποσχέσεις τους για να ξεχαστούν τόσο γρήγορα.
Γιατί όλοι εμείς θα πρέπει να δεχόμαστε παθητικά τις καταστάσεις αυτές ; Πόσο ακόμη κοροϊδία να αντέξουμε; Όσοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος να το πουν. Πρέπει να αποφασίσουν αν θα βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον του νησιού η θα συνεχίσουν επιμελώς να κρύβονται.
Με συνταγή ''Νιρβάνας'' δεν αντιμετωπίζονται τα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

* Η επιβράβευση της κ. Δάνου για άλλα δύο χρόνια ανανέωσης της σύμβασης ως διοικήτριας της ΒΙΑΛ, σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς αλλά για ποιούς;
Οχι πάντως για τα νησιά και για το "ανθρώπινο" εμπόρευμα" που διαβιεί σε άθλιες συνθήκες ,αλλά είναι καλά για τους αμειβόμενους "ανθρωπιστές" , τους εμπόρους ψυχών και τα κυκλώματα που πλουτίζουν με όλη αυτήν την κατάσταση . (Η κ. Δάνου ήταν διοικήτρια της ΒΙΑΛ ΚΑΙ επί ΣΥΡΙΖΑ , αρνιόταν δε να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που είχε επιβάλλει και αφορούσε το αριθμητικό πλαφόν των διαμενόντων στη ΒΙΑΛ ,με μέγιστο αριθμό τα 1274 άτομα).

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ