23.7.2018 16:10

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: «Οι ευθύνες πολιτικές ή ποινικές θα αποδοθούν»

Να εφαρμοστεί επιτέλους η προσωρινή απόφαση του Σ.τ.Ε. για τον ανώτατο αριθμό προσφύγων και μεταναστών ζητά με ανακοίνωσή της

Το θέμα της μη εφαρμογής της προσωρινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία προβλέπεται ότι ο ανώτατος αριθμός φιλοξενούμενων στη ΒΙ.ΑΛ. δεν μπορεί να ξεπερνά τους 1.274 πρόσφυγες και μετανάστες, ζητά με ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα. Σε αυτή επισημαίνει τη στασιμότητα των φορέων και των αρχών της Χίου ενώ καταλήγει ότι οι ευθύνες ποινικές ή πολιτικές θα απαιτηθούν και θα αποδοθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εδώ και 5 ολόκληρους μήνες (!) η απόφαση του ΣτΕ που ορίζει ανώτατο αριθμητικό πλαφόν στη ΒΙΑΛ τα 1274 άτομα τσαλαπατιέται καθημερινά.
Από το ''είμαστε κάθε λέξη από το σύνταγμα της Χώρας'' , φθάσαμε στο σημείο να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις από το Ανώτατο δικαστήριό της.
Και αν ο κυβερνητικός ''μας'' βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης έχει μονίμως άλλες προτεραιότητες οι οποίες είναι ΠΑΝΤΑ ενάντια στα συμφέροντα του νησιού, ο αντιπολιτευόμενος κ. Μηταράκης γιατί δεν ζητάει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την εφαρμογή των νόμων;
Η Περιφέρεια ΓΙΑΤΙ νίπτει τα χέρια της σαν να μην την αφορά το θέμα; Ο δε Δήμος με την απαθή ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ (;) συμπεριφορά του, δίνει τροφή στα σχόλια που σχετίζονται με τα οικονομικά συμφέροντα που δημιουργούνται από την λειτουργία και τον υπερπληθυσμό της ΒΙΑΛ.
Οι εκλεγμένοι του νησιού σφυρίζουν αδιάφορα ,αφήνοντας το πρόβλημα να εξελίσσεται. Οι Χιώτες αποδεδειγμένα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτούς πλέον .Τα δείγματα γραφής τους μέχρι τώρα είναι αποκαρδιωτικά αφού προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε κομματικές γραμμές, πολιτικό κόστος, και κυρίως προσωπικά μικροπολιτικάντικα οφέλη.

κ.κ. Ανδρεας ΜιχαηλιδηςΝότης Μηταράκης (Notis Mitarachi)Σταμάτης ΚάρμαντζηςΜανώλης Βουρνούς. Σταματήστε πλέον να κρύβεστε και απαντήστε καθαρά και με ειλικρίνεια στον χιώτικο λαό.

Συμφωνείτε ΝΑΙ η ΟΧΙ
· με τον εγκλωβισμό των μεταναστών στα νησιά
· με τις ενέργειες και πρακτικές παράτασης του χρόνου ή ακόμη και παγίωσης της παραμονής των μεταναστών
· με την θέσπιση μέγιστου χρόνου παραμονής π.χ. στις 90 ημέρες όπως ειπώθηκε από τον κ. Υπουργό
· με τον στόχο για καμία μόνιμη παραμονή μεταναστευτικών πληθυσμών στα ευαίσθητα γεωπολιτικά νησιά μας
· με τον αυστηρό έλεγχο των ΜΚΟ και το πέρασμα των αρμοδιοτήτων τους αυστηρά σε κρατικές υπηρεσίες
· με την φύλαξη των συνόρων μας

Γιατί επιτέλους δεν τολμάτε να ζητήσετε την εφαρμογή των αποφάσεων της δικαιοσύνης (απόφαση του ΣτΕ για αριθμητικό πλαφόν στη ΒΙ.ΑΛ.);
Η σιωπή σας στα πιο πάνω ερωτήματα του χιώτικου λαού, αυτόματα θα σημαίνει αποδοχή και ενθάρρυνση της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα νησιά μας.
Οι κρατικοί λειτουργοί οφείλουν να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και όχι να βλέπουν αδιάφοροι τις εργασίες διόγκωσης της ΒΙΑΛ. Πρώτιστα δε, η Εισαγγελέας.
Το σχεδιαζόμενο τέλμα που προωθείται, ΔΕΝ πρόκειται να περάσει.
Όσο και αν κάποιοι θέλουν να επιβάλουν τετελεσμένα στο νησί , προσδοκώντας στην ανυπαρξία των θεσμών και την αδράνεια των νόμων, οι ευθύνες θα ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ και θα αποδοθούν, είτε είναι πολιτικές είτε ποινικές.

Βασικό στοιχείο άλλωστε της Δημοκρατίας, είναι η εφαρμογή των νόμων και των αποφάσεων της δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ