17.11.2019 15:34

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: "Κανένα αντάλλαγμα για το μεταναστευτικό στα νησιά"

Την παρέμβαση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του "π" σχετικά με την αύξηση της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ που συνδέεται με το μεταναστευτικό. Σε ανακοίνωσή της αναλυτικά αναφέρει:

Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ ήταν η πρώτη που επισήμανε τον κίνδυνο διασύνδεσης του μεταναστευτικού, με τις αυτονόητες υποχρεώσεις της πολιτείας προς τα νησιά του Β. Ανατολικού Αιγαίου. Προσοχή ΚΑΝΕΝΑ αντισταθμιστικό. Είναι χρέος της πολιτείας το μειωμένο ΦΠΑ, το σύγχρονο αεροδρόμιο κλπ, λόγω της νησιωτικότητας και ειδικά για τις ακριτικές περιοχές!

Τότε βέβαια κάποιοι έτρεχαν, με πρωτοστάτη τον πρώην Δήμαρχο, να ζητήσουν διαχείριση του μεταναστευτικού πάνω στην οριογραμμή του Αιγαίου, φτιάχνοντας νέα χοτ-σποτς, δηλώνοντας τυφλή υποταγή στις επιθυμίες των Ευρωπαίων και της Κυβέρνησης. Κατηγορούσαν μάλιστα ότι χάθηκε η τεράστια ''ευκαιρία'' της έτοιμης χρηματοδότησης, των έτοιμων μελετών (αλήθεια από ποιους και με ποια εντολή), για το νέο κέντρο στον ΧΑΔΑ.

Το σημερινό δημοσίευμα σε τοπικό μέσο αναφέρει μεταξύ άλλων.... "η Ευρωπαϊκή Ένωση ναι μεν θα δεχθεί αύξηση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ για τα νησιά όμως για δράσεις που θα αφορούν τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπως νέα hotspots, υπνωτήρια, δομές φιλοξενίας, προγράμματα ενσωμάτωσης κι άλλες όμοιες δράσεις."

Ελπίζουμε όλοι τώρα να κατανοούν το πόσο ζοφερό είναι το μέλλον της Χίου και το ποιός πραγματικά είναι ο κεντρικός σχεδιασμός, για τον οποίο προορίζεται το νησί μας.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ