26.11.2019 15:39

Παγχιακή Επιτροπή: 5 χρόνια το ίδιο παραμύθι!

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ένα απίστευτο πισωγύρισμα όσον αφορά τις διεκδικήσεις των ακριτικών νησιών, από τους αιρετούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των νησιωτικών κοινωνιών.

Έτσι, χωρίς να έχει παρουσιαστεί κανένας απολύτως σχεδιασμός, παρά μόνο ευσεβείς πόθοι, νομίζουν ότι οι νησιώτες μετά από την πενταετή μονομερή κρίση που υφίστανται στο μεταναστευτικό, θα αποδεχθούν υπομονετικά την οριστική ταφόπλακα των νησιών , ότι δεν είναι μέρος της Ελληνικής Επικράτειας.

Το τυράκι με τα εκατομμύρια ευρώ προσφέρθηκε ώστε οι κάτοικοι να αποδεχθούν να γίνουν τα νησιά ανθρώπινες χωματερές.

Ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, τωρινός Υφυπουργός και Βουλευτής Χίου τάζει θέσεις εργασίας! Μιλάει για εντοπιότητα πάνω στα ρημαγμένα νησιά , ΟΧΙ μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου μας, αλλά για το ότι θα βρεθεί δουλειά στους Χιώτες από το νέο ΧοτΣποτ σε μέγεθος πόλης.Και επιχειρηματολογεί κιόλας!

Από την άλλη βαπτίζει ως μοναδική λύση τα κλειστά κέντρα, αν και ο ίδιος ο γ. γ. της Κυβέρνησης κ. Λογοθέτης, παρουσία του κ. Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον ''άδειασε'' μεγαλοπρεπώς. Είπε ότι ΔΕΝ υπάρχουν κλειστά κέντρα, παρά μόνο ατομική στέρηση εξόδου από το κέντρο τις πρώτες 25 ημέρες για τους αιτούντες άσυλο.

Πραγματικά τί άλλο θα ακούσουμε από τον κ. Μηταράκη;

Την Τετάρτη γίνεται το Περιφερειακό Συμβούλιο στο νησί μας. Καλούμε όλους τους αιρετούς να τιμήσουν την θέση τους και τους ακρίτες που τους ψήφισαν. Κανένα νέο κέντρο δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως θα το οξύνει. Χωρίς έλεγχο των ροών κάθε σχεδιασμός είναι καταδικασμένος (*).

Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συστρατευθεί με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Χίου, Μυτιλήνης και Σάμου κατά των δομών -πόλεων των 7.000. Γιατί θα πρέπει να υπάρχει τέτοια αναντιστοιχία μεταξύ αποφάσεων των Δήμων των Νησιών που συνθέτουν το Βόρειο Αιγαίο και...των μισόλογων της Περιφέρειας Β.Α.;

Δεν υπάρχει το ...δεν γνωρίζω, δεν άκουσα και συζήτηση περί ανέμων και υδάτων. Το φλέγον θέμα είναι το μεταναστευτικό και οι δρομολογούμενες εξελίξεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κοινωνιών.

Κάποιοι δεν μπορούν να συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Συμπληρώνουμε 5 χρόνια ΑΓΩΝΑ και 5 χρόνια ακούμε το ίδιο παραμύθι. ΑΡΚΕΤΑ!

(*)Την περασμένη εβδομάδα εισήλθαν 2.793 μετανάστες μόνο στο Βόρειο Αιγαίο. https://www.iefimerida.gr/ellada/18853-prosfyges-zoyn-sti-lesbo

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ