4.4.2020 19:03

Παγχιακή Επιτροπή: 350 εκ. ευρώ για δομές στα νησιά - Που θα πάνε τα 700 συνολικά

350 εκατομμύρια για δομές στα νησιά.Πού θα πάνε τα 700 συνολικά.

Όλοι θυμόμαστε την πρόσφατη επιτυχία στον Έβρο με την απάντηση που έδωσε η Ελλάδα προς την Τουρκία, στον υβριδικό πόλεμο που εξαπέλυσε χρησιμοποιώντας τους μετανάστες, σαν μοχλό πολιορκίας.
Στις 3-3-2020 υποδέχθηκε την ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ίσως ήταν η πρώτη φορά που αναγνωρίστηκαν de facto τα Ελληνικά σύνορα σαν Ευρωπαϊκά. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί οικονομική υποστήριξη ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Όλοι τότε υπέθεσαν ότι θα διατεθούν για την καλύτερη φύλαξη των Ευρωπαϊκών (πλέον) συνόρων, μέτρα τα οποία θα αφαιρούσαν πλήρως τον γκανγκστερικού τύπου εκβιασμό της Τουρκίας, αλλά και μία σειρά αντικινήτρων, που δεν θα έκανε την Ελλάδα πλέον ελκυστικό προορισμό των μεταναστευτικών ροών.

Τα αντιφατικά μηνύματα για το που θα διατεθούν τα χρήματα ήρθαν λίγο αργότερα.

Η αρχή έγινε από την επέκταση του ESTIA II με τον κ. Μηταράκη να βγάζει διθυραμβικές ανακοινώσεις για την συνέχιση ενός προγράμματος, που πριμοδοτεί την έλξη των ροών!

Όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό! Το οριστικό χτύπημα το έδωσε πάλι ο κ. Μηταράκης Επανέφερε το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου με ότι το συνοδεύει (παροχή κάρτες μετρητών, δωρεάν στέγη, ΑΦΜ κλπ)!
Θέλει να στήσει νέες δομές - καραντίνες στα ήδη επιβαρυμένα νησιά, ενώ η Υπηρεσία που εξετάζει το Άσυλο έχει κλείσει εξαιτίας κορωνοϊού!!

Ένα μήνα ακριβώς μετά, ανακοινώνεται αναλυτικά που θα κατευθυνθούν τα 700εκατ. € :
https://gr.euronews.com/…/kaneis-den-mporei-na-ekviazei-kai…

Αναλύοντας την κατανομή των σχετικών κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα η Επίτροπος επεσήμανε ότι από τα άμεσα διαθέσιμα 350εκ ευρώ:

100 εκ. προορίζονται για δυνατότητες υποδοχής στην ενδοχώρα, ενοικίαση διαμερισμάτων, στέγασης γενικότερα, επίδομα στους μετανάστες και πρόσφυγες.

100 εκ. για υποστήριξη καταυλισμών στην ενδοχώρα.

25 εκ. για τη συνέχεια στοχευμένης στήριξης για οικογένειες και παιδιά στο Καρά Τεπέ (διαχείριση: Ύπατη Αρμοστεία)

35 εκ. για υποστήριξη προσωρινής στέγασης για ευάλωτους.

Επιπλέον 350 εκ. ευρώ προορίζονται για:

Ολοκλήρωση 5 νέων χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης σε νησιά εντός του έτους με κατάλληλες δυνατότητες υποδοχής βάσει προτύπων

10 εκ. για επιστροφές και επανένταξη

50 εκ. για έξοδα όπως μεταφορές, τρόφιμα κ.λπ.

50 εκ. για σύνορα και θεωρήσεις διαβατηρίων

10 εκ. για αναβάθμιση FRONTEX

10 εκ. ευρώ στην EASO για αποστολή εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα.

Δηλαδή ελάχιστο μέρος των χρημάτων προορίζεται για την φύλαξη των συνόρων, επιστροφές και επανένταξη των μεταναστών στις χώρες τους, αποσυμφόρηση Ελλάδας και νησιών. Το μεγάλο μέρος πηγαίνει προς την συνέχιση της ίδιας πολιτικής, προς έλξη των μεταναστευτικών ροών και μετατροπή της Ελλάδας από χώρα-κράτος, σε χώρο αποθήκευσης ανθρώπων.

Όσο και αν φαίνεται παρανοϊκό, η επιτυχία του Έβρου που προήλθε από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την ομοψυχία που επέδειξε ο Ελληνικός λαός, πριμοδότησε απο την πλευρά της Ε.Ε. , κίνητρα προσέλκυσης μεταναστών και δημιουργίας νέων κέντρων στα νησιά και την ενδοχώρα!!

Πραγματικά η Ελληνική κυβέρνηση καταλαβαίνει τι υπογράφει ή δεν έχει καθόλου την δυνατότητα να αρθρώσει την παραμικρή λέξη για να διαμορφώσει πολιτικές εξελίξεις, προς όφελος της χώρας;
Νομίζει ότι η προσέλκυση κεφαλαίων είναι επιτυχία από μόνη της! Δεν την ενδιαφέρει που θα κατευθυνθούν αυτά και ότι μπορεί να ακρωτηριάζουν την χώρα ?

Όταν δίνονται μόνο στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ 25εκατ € - όσο η επέκταση του αεροδρομίου Χίου - και στην φύλαξη συνόρων μόνο 50εκατ, τι σημαίνει?
Μεγαλώνεις τους καταυλισμούς στα νησιά, εξαγοράζεις συνειδήσεις, απεμπολείς τα σύνορα και τα μόνα ...αναπτυξιακά έργα που θα γίνουν, θα είναι η δημιουργία καταυλισμών.

Αλήθεια κ. Μηταράκη πόσους ακόμα περιμένετε να έρθουν με την ακολουθούμενη και προετοιμάζεστε πυρετωδώς ?
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ