10.12.2019 19:47

Οριστικοποιήθηκε η δημιουργία νέας δομής στο «15»

Σε έκταση 250 στρεμμάτων η νέα υπερδομή των 5.000+ ατόμων

Οριστικοποιήθηκε και τυπικά το μεσημέρι της Τρίτης η δημιουργία νέας δομής στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Χίου – Βολισσού.

Το κυβερνητικό επιτελείο έλαβε ενημέρωση από τον Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη για τις αντιδράσεις του Δήμου Χίου να παραχωρήσει δημοτική έκταση στο 17ο χιλιόμετρο με αποτέλεσμα να μπει σε εφαρμογή το δεύτερο πλάνο, αυτό της δημιουργίας νέας δομής στο στο 15ο χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του politischios.gr η έκταση στο 15ο χιλιόμετρο είναι συνολικής επιφάνειας 250 στρεμμάτων και θα αρχίσει να κατασκευάζεται σταδιακά μετά την εορτή των φώτων.

Όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στον «π» η αρχική δυναμική του κέντρου θα είναι λιγότερη των 5.000 ατόμων, όμως θα υπάρχει ήδη διαμορφωμένη έκταση σε περίπτωση που υπάρξει η ανάγκη τοποθέτησης νέων οικίσκων.

Να σημειωθεί ότι ήδη τις προηγούμενες ημέρες, ιδιώτης εργολάβος που θα έχει ενεργή εμπλοκή στην κατασκευή της νέας δομής επισκέφθηκε τη Χίο προκειμένου να λάβει γνώση της έκτασης στην οποία θα δημιουργηθεί η νέα δομή, που διοικητικά ανήκει στον Βροντάδο και όχι στο Πιτυός.

Θα ισχύσουν τα αντισταθμιστικά;

Με δεδομένη πάντως τη μη συνεργασία Δήμου και πολιτών στο ζήτημα της δημιουργίας Κ.Υ.Τ. και Προαναχωρησιακού Κέντρου, από την κυβέρνηση υπάρχει η διαρροή ότι πιθανά να μην ισχύσουν τα αντισταθμιστικά οφέλη όπως αυτά εκφράστηκαν και από τον Υπουργό Νότη Μηταράκη, όπως για παράδειγμα η εντοπιότητα στις προσλήψεις προσωπικού.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ