12.5.2017 11:23

«Οριστική και αμετάκλητη η απόφαση για το Προαναχωρησιακό» δηλώνει ο Ανδρ. Μιχαηλίδης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Τελειωμένη.. ιστορία θα πρέπει να θεωρείται από την τοπική κοινωνία η δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου, σύμφωνα με επιστολή του βουλευτή Χίου Ανδρ. Μιχαηλίδη στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Γεωργούλη, με αφορμή την επιστολή προς τον Γ. Μουζάλα.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θα λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο προσφυγικό ζήτημα και καλεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να μην προβαίνει σε εμπρηστικές δηλώσεις που δεν βοηθούν την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Μιχαηλίδης προς τον Γ. Γεωργούλη αναφέρει:

«Σχετικά με την επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα την οποία μου κοινοποιήσατε, θέλω να σας επισημάνω τα εξής:

Πρώτον, οφείλετε αρχικά να αναρωτηθείτε για ποιους λόγους ακυρώθηκε η διαδικασία κατασκευής κέντρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ το Σεπτέμβριο του 2016, τη στιγμή μάλιστα που είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκά κονδύλια (3 εκ.).

Δεύτερον, να σκεφτείτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την ακύρωση της ανακατασκευής του κλειστού κέντρου κράτησης στο Μερσυνίδι, το οποίο θα φιλοξενούσε περιορισμένο αριθμό κρατουμένων και θα επέτρεπε τον περιορισμό των παραβατικών ατόμων και την επαναπροώθηση κάποιων άλλων που δεν δικαιούνται άσυλο.

Τρίτον, σας καλούμε να ενημερωθείτε πως έχουν διαχειριστεί άλλα νησιά (Κως, Λέσβος) τα ζητήματα αυτά, νησιά τα οποία πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις για την κατασκευή κλειστών κέντρων και κέντρων φιλοξενίας και γιατί σήμερα αυτά τα νησιά έχουν αποκαταστήσει την ομαλότητα στη διαχείριση των ζητημάτων αυτών.

Η κυβέρνηση έχει λάβει οριστική και αμετάκλητη την απόφαση για την άμεση κατασκευή κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε σημείο το οποίο θα υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την ασφαλή διαχείρισή του.

Η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και την κατάργηση της αθλιότητας που λέγεται Σούδα.

Τέλος, σας επισημαίνω για μία ακόμα φορά ότι εμπρηστικές, ισοπεδωτικές επιθέσεις που στοχοποιούν πρόσωπα είναι τελείως επιβλαβείς και δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής επίλυσης ζητημάτων σοβαρών όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο νησί μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ