28.7.2020 15:14

Ώρα δημοπράτησης για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Ένα όνειρο ετών για τον χώρο της Δικαιοσύνης χρηματοδοτείται από το Υπ. Ανάπτυξης με 10.589.000 ευρώ

Έπειτα από χρόνια στασιμότητας το κουφάρι του Δικαστικού Μεγάρου Χίου, οδεύει προς ολοκλήρωση μετά την παρέμβαση του Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, με στόχο την εξεύρεση επιπλέον ποσού ώστε να καλυφθεί όλος ο προϋπολογισμός του έργου.

Η δημοπράτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, που αποτέλεσε όνειρο ετών για τον κόσμο της Δικαιοσύνης στη Χίο και για το οποίο είχαν παλέψει όλες οι τελευταίες διοικήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, ήταν προγραμματισμένη για τον περασμένο Μάιο, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι από τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου που έφθανε τα 10.589.000 ευρώ είχαν εγγραφεί ως διαθέσιμες πιστώσεις μόνο τα 6.050.000 ευρώ.

Με παρέμβαση του Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη και με καθυστέρηση δύο μηνών, ανακοινώθηκε ότι τη διαφορά του ποσού κάλυψε το Υπ. Ανάπτυξης με διάθεση επιπλέον κονδυλίων.

Έτσι ο φάκελος του έργου επέστρεψε πλήρης πίσω στην εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.», με στόχο να βγει άμεση η προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ορισμό αναδόχου για την εκτέλεση του έργου.

Από το Γραφείο του Βουλευτή Χίου, έγινε επίσης γνωστό ότι μέχρι και τον Σεπτέμβρη θα αναμένεται να ανακοινωθεί και η ένταξη χρηματοδότησης του αεροδρομίου με τελικό στόχο την προκήρυξη του διαγωνισμού μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ