13.5.2021 14:26

Όμηροι οι Έλληνες ναυτεργάτες

Καταδικάζουν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Την αγωνία τους για το «εργασιακό αύριο» εκφράζουν οι ναυτεργάτες δεδομένης της κατάργησης συλλογικής σύμβασης εργασίας από το αρμόδιο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις του στον «π» ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Χίου, Σ. Κουμπιάς ανέφερε τις αντιξοότητες που υφίσταται ο κλάδος εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα για τον κ. Κουμπιά οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης στοχεύουν στην κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, την προώθηση των ατομικών συμβάσεων και των συμβάσεων ITF. Η παραπάνω εξέλιξη ανησυχεί τους ναυτεργάτες καθώς δεν διασφαλίζεται το εισόδημα των ναυτεργατών:

«Οι Έλληνες ναυτικοί έχουμε καταντήσει οι φθηνότεροι όλων των ναυτεργατών» δήλωσε ο κ. Κουμπιάς.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η επέκταση του χρόνου που ταξιδεύουν: «Υπάρχουν ναυτεργάτες που έχουν πάνω από 13 με 14 μήνες στα πλοία το οποίο είναι αφύσικο» δήλωσε.

Τέλος τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός.

«Δεν είναι δυνατόν να προσεγγίζουν πλοία λιμάνια χωρών όπου υπάρχει έξαρση χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Θα έπρεπε να έχουν ήδη εμβολιαστεί οι ναυτικοί».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ