13.5.2021 14:26

Όμηροι οι Έλληνες ναυτεργάτες

Καταδικάζουν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Την αγωνία τους για το «εργασιακό αύριο» εκφράζουν οι ναυτεργάτες δεδομένης της κατάργησης συλλογικής σύμβασης εργασίας από το αρμόδιο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις του στον «π» ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Χίου, Σ. Κουμπιάς ανέφερε τις αντιξοότητες που υφίσταται ο κλάδος εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα για τον κ. Κουμπιά οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης στοχεύουν στην κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, την προώθηση των ατομικών συμβάσεων και των συμβάσεων ITF. Η παραπάνω εξέλιξη ανησυχεί τους ναυτεργάτες καθώς δεν διασφαλίζεται το εισόδημα των ναυτεργατών:

«Οι Έλληνες ναυτικοί έχουμε καταντήσει οι φθηνότεροι όλων των ναυτεργατών» δήλωσε ο κ. Κουμπιάς.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η επέκταση του χρόνου που ταξιδεύουν: «Υπάρχουν ναυτεργάτες που έχουν πάνω από 13 με 14 μήνες στα πλοία το οποίο είναι αφύσικο» δήλωσε.

Τέλος τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός.

«Δεν είναι δυνατόν να προσεγγίζουν πλοία λιμάνια χωρών όπου υπάρχει έξαρση χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Θα έπρεπε να έχουν ήδη εμβολιαστεί οι ναυτικοί».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ