28.6.2017 16:58

Όλοι μαζί στο πλευρό του Στρατή Μπαλάσκα

Αδιανόητη η εξέλιξη της δικαστικής περιπέτειας του δημοσιογράφου του ΑΠΕ/ΜΠΕ Στρατή Μπαλάσκα με την επικύρωση από τον Άρειο Πάγο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  καταδικαστικής απόφασης με την κατηγορία της εξύβρισης.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε ένοχος  από τα δικαστήρια και των τριών βαθμών γιατί αποκάλεσε νεοναζί ένα άνθρωπο που αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικοσοσιαλιστής, αρθρογραφεί σύμφωνα με αυτήν την ιδεολογία και ανοιχτά προωθεί τις ιδέες του. Φαίνεται πως για τους δικαστές  και των τριών βαθμών ο ναζισμός μεταφραζόμενος στα ελληνικά αυτόματα σημαίνεται θετικά. Θυμίζουμε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός στα γερμανικά μεταφράζεται Nationalsozialismus απ'όπου προέρχεται ο όρος "Ναζί".

«Πέρα από την προφανή παραβίαση του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και στην ελευθεροτυπία η συγκεκριμένη  υπόθεση έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς ο –δικαιωμένος από την ελληνική δικαιοσύνη– ενάγων είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικός και με την απόφασή του αυτή ο Άρειος Πάγος ουσιαστικά νομιμοποιεί και καθαίρει μία ιδεολογία άκρως επικίνδυνη, ο φορέας της οποίας είναι σε καθημερινή επαφή με παιδιά και εφήβους.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας, με την έξαρση ακροδεξιών συμπεριφορών, οφείλουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις των κοινωνιών μας να σταθούν σε κοινό μέτωπο απέναντι σε νοσταλγούς ακροδεξιών και αντιδημοκρατικών πρακτικών και ιδεολογιών. Ως Περιφερειακή Οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων συμπαραστεκόμαστε στο Στρατή Μπαλάσκα, εκφράζουμε την έντονη δυσφορία μας αλλά και τον προβληματισμό μας για την συγκεκριμένη δικαστική –αλλά ταυτόχρονα βαθιά πολιτική– απόφαση, και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε κίνηση που επιχειρεί να νομιμοποιήσει ηθικά τη νεοναζιστική ιδεολογία», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφερειακή Οργάνωση Βορείου Αιγάιου των Οικολόγων Πράσινων. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ