8.4.2020 11:02

«Όχι» από Μπουγδάνο σε δομή καραντίνας και επίθεση σε Κυβέρνηση και Μηταράκη

Την έμμεση διαφωνία του με τη δημιουργία δομής καραντίνας στη Χίο, εκφράζει με δημόσια επιστολή του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.

Σε αυτή σημειώνει ότι ουδέποτε έλαβε εντολή από τον Περιφερειάρχη να εμπλακεί στο ζήτημα της δημιουργίας χώρου καραντίνας στο νησί, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές προς τον συνάδελφό του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Παντελή Βρουλή.

Επιπλέον σημειώνει ότι δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και εξαπολύει επίθεση σε κυβέρνηση και Νότη Μηταράκη, σημειώνοντας ότι αδυνατεί να αδράξει τη συγκυριακή παρότρυνση των ευρωπαϊκών οργάνων να αποσυμφορηθούν άμεσα οι νησιωτικές δομές μεταναστών, προτείνοντας τη λύση των πλωτών μέσων.

Η επιστολή του Παντελή Μπουγδάνου

Αναφορικά με την ανακύψασα δημόσια συζήτηση για μεταναστευτική δομή «καραντίνας» οφείλω να επαναλάβω ότι την Περιφέρεια δεσμεύουν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις οποίες εφαρμόζουν επακριβώς ο Περιφερειάρχης και τα λοιπά εκτελεστικά όργανα. 

Ειδικότερα, για τη φημολογούμενη δομή «καραντίνας» της Χίου ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ουδέποτε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου παρέλαβε επισήμως ιδιωτικά αιτήματα μίσθωσης ακινήτων, ουδέποτε προσωπικά έλαβα την παραμικρή εντολή εμπλοκής από τον κ. Μουτζούρη. Μέχρι αυτή την ώρα στερούμαστε κάθε επίσημης ενημέρωσης. 

Η διατυπωθείσα άποψη του Περιφερερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη ότι «οι νεοφανείς «δομές καραντίνας» οδηγούν σε νέες μόνιμες δομές» εκφράζει απόλυτα και τη βούληση των συλλογικών περιφερειακών οργάνων και πρώτιστα τη βούληση των τοπικών κοινωνιών του Βορείου Αιγαίου.

Προσωπικά εκτιμώ πως, από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αδυνατεί να αδράξει τη συγκυριακή παρότρυνση των ευρωπαϊκών οργάνων να αποσυμφορηθούν άμεσα οι νησιωτικές δομές μεταναστών, πρέπει να είναι έτοιμη, εφόσον παρατηρηθεί περιστατικό παράνομης εισόδου στα νησιά μας, να εφαρμόσει λύσεις «καραντίνας» σε μισθωμένα πλωτά μέσα. Η αιτιολογία επαύξησης του κόστους από μια τέτοια ενέργεια δεν ευσταθεί όταν υπάρχουν κίνδυνοι δημόσιας υγείας κι όταν οι σχεδιασμοί υλοποίησης των δομών στις οποίες, φραστικά τουλάχιστον, επιμένει το Υπουργείο, απαιτούν δυσθεόρατα ποσά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ