17.12.2021 16:52

Οι προβληματισμοί θα κρίνουν τον φάκελο της Παράκαμψης του Βροντάδου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ. Μουτζούρης: «Χωρίς τη λαϊκή βούληση δε θα γίνει το έργο»

Τη χρυσή τομή προσπαθεί να βρει η Περιφέρεια με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, Κ. Μουτζούρη για το έργο «Παράκαμψης του Βροντάδου» καλώντας σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια αιρετούς, φορείς, επιστήμονες, πολίτες και υπηρεσιακούς να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το στάδιο προετοιμάζεται ο φάκελος της μελέτης και σε καμία περίπτωση δεν έχει αποφασιστεί η υλοποίηση κάποιου συγκεκριμένου έργου. 

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης, Κ. Μουτζούρης  στην τοποθέτηση του διασφάλισε στους παρευρισκόμενους ότι δεν θα προχωρήσει η Περιφέρεια σε καμία μελέτη εάν δεν υπάρχει πρώτα η βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων.

«Το Περιβαλλοντικό θέμα είναι γνωστό-θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες»

Οι μελετητές της Περιφέρειας παρουσίασαν συνολικά τέσσερις προτάσεις χάραξης της παράκαμψης του Βροντάδου προτείνοντας ως ιδανική, αυτή της Παρακάμψης μέσα από την Κλειδού.

Οι προβληματισμοί ποίκιλλαν καθώς προκύπτουν ζητήματα διασφάλισης του φυσικού τοπίου, χρειάζεται η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας ενώ δεν υπάρχει μελέτη για τη διασφάλιση των νερών της Κλειδούς σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κοινότητας του Βροντάδου, Μαριάννα Πελαντή.

Παρ’ όλα αυτά θετική είναι η προσπάθεια της Περιφέρειας να δημιουργήσει κλίμα συνεργασίας προκειμένου από κοινού να συνταχθεί μια πρόταση η οποία θα εγγυάται την προστασία της φύσης ενώ παράλληλα θα συνδέει τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Βόρειας Χίου με την καρδιά του νησιού.

Μεταξύ άλλων αναδείχθηκε και η σημασία δημιουργίας χώρων στάθμευσης στην περιοχή του Βροντάδου καθώς η οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Από κοινού φαίνεται η πλειοψηφία να συμφωνεί στην αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία της Περιφέρειας και Δήμου αλλά και η προστασία της φύσης και των νερών της περιοχής.

Τέλος μετά το πέρας της διερευνητικής σύσκεψης ο Περιφερειάρχης, Κ. Μουτζούρης δήλωσε ότι η Περιφέρεια δεν θα βιαστεί:

"Ακούσαμε τους προβληματισμούς, δεν βιαζόμαστε... πρέπει να καταλάβουμε τι ενστάσεις υπάρχουν και μετά να καταλήξουμε, ώστε όταν αναθέσουμε την οριστική μελέτη της Παράκαμψης του Βροντάδου να έχουν αντιμετωπιστεί όλα όσα προβλήματα αναφέρθηκαν από τους παριστάμενους. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και θα το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο... λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα έργο για να γίνει αποδεκτό πρέπει η δημοκρατική πλειοψηφία του κόσμου να το αποδέχεται" 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ