Πολιτική

14/3/18 15:26

τελ. ενημ.: 14/3/18 19:53

Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών νιώθουν ανασφαλείς

Οι Σύλλογοι Θρακομακεδόνων, Κρητών και Πελλοπονησίων ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν συλλαλητήριο για να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δριμύ κατηγορώ εξαπολύουν στην κυβέρνηση οι πρόεδροι τεσσάρων πολιτιστικών Συλλόγων, αναφορικά με το ζήτημα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας με την φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων Πελλοπονησίων, Θρακομακεδόνων και Κρητών, μαζί με τον παραολυμπιονίκη Σ. Παλτσανιτίδη δημιούργησαν μία οργανωτική επιτροπή, που την Κυριακή 18 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο για να διαμαρτυρηθεί για τις εξελίξεις της παραπάνω υπόθεσης, καθώς και για άλλα ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά στο Αιγαίο.

«Ο τίτλος του συλλαλητηρίου είναι ‘’Άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων Αξιωματικών και Ελληνοτουρκικές σχέσεις’’.  Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις  φωνές μας γιατί από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει κάποια αδυναμία, στο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το μέλη γενέσθαι. Έχουμε ακούσει τελευταία διάφορα, όπως για την ονομασία των Σκοπίων, και πρέπει να συνεχίσουμε να αντιδρούμε.  Είμαστε δυναμικοί γιατί δεν μας αρέσει να μας  λένε ψέματα και να πατάνε πάνω στην αξιοπρέπεια μας», αναφέρει ο πρόεδρος την οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου, Σ. Παλτσανιτίδης.

«Ανασφαλής οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών», εξηγεί ο κ. Παλτσανιτίδης στη συνέχεια της συνέντευξης  και συνεχίζει κάνοντας λόγο για την κρίση των Ιμίων και το κατά πόσο αναπόφευκτο μπορεί να είναι κάτι παρόμοιο για τα ελληνικά ακριτικά νησιά, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρακομακεδόνων, Γ. Μπρανίδης, με τη σειρά του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οφείλουν όλοι οι Χιώτες να δώσουν το παρόν στο Κυριακάτικο συλλαλητήριο, όντας από τον Έβρο και γνωρίζοντας πολύ καλά καταστάσεις σαν και αυτή, που περνούν οι Έλληνες στρατιωτικοί. «Η τουρκική προκλητικότητα ξεκινά από την Κύπρο, συνεχίζει με το Αιγαίο και Θρακικό Πέλαγος και συνεχίζει στη Θράκη. Υπάρχουν διεκδικήσεις στα χωρικά μας ύδατα, παράλληλα υπάρχει η μουσουλμανική μειονότητα που η Τουρκία  προσπαθεί να έχει σύμμαχο και την αποκαλεί τουρκική και φυσικά το πρόσφατο περιστατικό της παράνομης σύλληψης των στρατιωτικών μας εν ώρα υπηρεσίας, ένα συμβάν  που σε αυτές τις περιοχές γίνεται κατά κόρων», τονίζει ο κ. Μπρανίδης.

Παρόλο που και η Ελλάδα και η Τουρκία αποτελούν μέλη του ΝΑΤΟ, εκείνο επιτρέπει να συμβαίνει αυτή η φυλάκιση και παραμένει άπραγο και αυτό είναι κάτι που οι Έλληνες και δη οι Χιώτες πρέπει να γνωρίζουν καλά, καταλήγουν ομόφωνα τα μέλη της επιτροπής και προσκαλούν όλη την τοπική κοινωνία την Κυριακή στις 11:00 στην Πλατεία Βουνακίου. 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση