15.5.2017 16:17

Όχι στο στίγμα από το παράνομο κι ανήθικο προαναχωρησιακό-φυλακή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΧΙΟΥ (ΑΡΚ)

Ανακοίνωση με την οποία αντιδρούν στην δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου εξέδωσαν μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης Χίου (ΑΡΚ) - Ανένταχτοι Αριστεροί, μέσα από την οποία ζητούν τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και την δίκαιη κατανομή τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
 
"Όταν όλη η Χίος απαιτεί με κάθε τρόπο να μην εγκλωβίζονται στο νησί πρόσφυγες, να μην υπάρξει κι άλλη δομή-φυλακή, όταν κανείς στην κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει γιατί δεν πρέπει οι πρόσφυγες να κατανέμονται αναλογικά σε όλη τη χώρα, όταν κάθε πολίτης του νησιού και της χώρας καταλαβαίνει ότι πρέπει να απαιτηθεί αντίστοιχα η αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη αντί για νέες απάνθρωπες και παράνομες δομές που θα συσσωρεύονται σε κάποιες ευαίσθητες συνοριακές περιοχές όπως η Χίος, παράγοντας τοπικά εκρηκτικά αδιέξοδα, τότε τι; 
 
Τότε ο κυβερνητικός βουλευτής του νησιού και η νομαρχιακή επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος δια της αρμόδιας για τα  δικαιώματα, μας ανακοινώνουν ότι το προαναχωρησιακό-φυλακή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τα χαϊδεμένα παιδιά κάποιων τοπικών δημοσιογράφων,  επειδή είναι «ήπιων τόνων», δείχνουν τώρα το πραγματικό τους πρόσωπο.  Και δεν είναι καθόλου ήπιο, δεν είναι καθόλου δημοκρατικό για τους πολίτες του νησιού, δεν έχει καθόλου ανθρωπιά για τους πρόσφυγες που θέλει να φυλακίσει κι εγκλωβίσει πάνω στο νησί.  Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν το τσαλαπάτημα της μεγάλης πλειοψηφίας του νησιού, χωρίς ταυτόχρονα κανένα ανθρωπισμό για όσους θα εγκλωβιστούν στη νέα δομή που θα είναι μια μαζική φυλακή ακόμη και όσων έχουν κάθε δικαίωμα σε άσυλο στην Ευρώπη. 
 
Δεν πρέπει να τους περάσει. Αντίσταση σε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης και προθύμων της αυτοδιοίκησης, αντίσταση στο στίγμα από ένα παράνομο κι ανήθικο προαναχωρησιακό-φυλακή".

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ