14.6.2022 18:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου στο πλευρό του Γιάννη Κουτσοδόντη

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου εκδικάζεται η έφεση του Ματθαίου Μερμηγκούση ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την απρόκλητη και βίαιη επίθεση κατά του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Ιουνίου 2016, όταν ο νοσηλευτής Γιάννης Κουτσοδόντης μετά από εντολή του νοσοκομείου Χίου, πήγε στο καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα του κάστρου για να συντονίσει την μεταφορά τυχόν τραυματιών. Τότε ο Ματθαίος Μερμηγκούσης δίχως κανένα λόγο επιτέθηκε στον νοσηλευτή που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στους πρόσφυγες.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου είμαστε στο πλευρό του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την υποστήριξη μας σ έναν ευσυνείδητο άνθρωπο που έπεσε θύμα της φασιστικής βίας, και ζητάμε από την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να μην δείξει καμία ανοχή.

Στην Ελλάδα της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολιτιστικών αξιών και της κοινωνικής δικαιοσύνης ο φασισμός δεν πρέπει να σηκώνει κεφάλι. Με αγωνία περιμένουμε την απόφαση.

Βίαιες επιθέσεις σε πολίτες και ρατσιστικές φασιστικές συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους του νησιού να έρθουν στο δικαστήριο Χίου την Πέμπτη 9πμ, να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο φασισμό, και να απαιτήσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ