23.4.2019 15:31

Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται την κοινωνική διαμαρτυρία, μόνο όταν τον βολεύει

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το πολεοδομικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην πρόχειρη κατασκευή που είχαν κάνει οι κάτοικοι των Καμπόχωρων κατά τη διαμαρτυρία τους, υπέβαλε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, ενώ έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

«Οι κοινωνικές διαμαρτυρίες, οι συλλογικότητες, ο ακτιβισμός είναι αποδεκτές από το ΣΥΡΙΖΑ μόνο όταν εξυπηρετούν τη δική του ιδεολογία. Το αποδεικνύει καθημερινά με τις πράξεις του.

Το απέδειξε ξανά με την επιβολή προστίμου για πολεοδομική παράβαση, στην πρόχειρη κατασκευή που έστησαν οι Καμποχωρούσιοι για τη διαμαρτυρία τους. Την ίδια στιγμή που με ειδικούς νόμους, επιτρέπεται κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, να λειτουργούν όλες οι δομές που αφορούν στο μεταναστευτικό.  Δεν είχε ας πούμε, άδεια από την Πολεοδομία ή την Αρχαιολογία, ο καταυλισμός της Σούδας. Όπως φαντάζομαι δεν είχε άδεια και το «ΚΕΠ» των αναρχικών που στήθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί τις δημόσιες υπηρεσίες για να σκεπάζει κάθε μορφή αντίδρασης. Εφαρμόζει τους νόμους επιλεκτικά και κατά το δοκούν. Δέχεται την κοινωνική διαμαρτυρία μόνο όταν προέρχεται από αυτόν ή από φίλα προσκείμενες ομάδες.

Αλλά κάθε άλλη φωνή διαμαρτυρίας προς αυτόν και τις πολιτικές του, διώκεται, στιγματίζεται και στηλιτεύεται. 

Φτάνει πια. Ο νόμος είναι για όλους και πρέπει να τον εφαρμόζετε προς όλους.

Και επιτέλους φεύγετε.»

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ