12.12.2019 17:50

"Ο νόμος Κατρούγκαλου που ψήφισε ο κ. Μιχαηλίδης δημιούργησε το πρόβλημα και η ΝΔ τώρα το λύνει"

Απαντώντας στα σχόλια του Αν. Μιχαηλίδη σχετικά με το ζήτημα των ΑΕΝ, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης διευκρίνισε τα εξής:

Πρώτον, με νομοθετική μας παρέμβαση η οποία θα ενσωματωθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα εξασφαλιστεί η απαλλαγή των συνταξιούχων καθηγητών των ΑΕΝ, από το ενδεχόμενο καταβολής αναδρομικών, και θα έχει ισχύ από 01.01.2017 έως τις 31.07.2020.

Δεύτερον, τόνισε πως η προηγούμενη επιστολή του κ. Πετρόπουλου, δεν είχε καμία νομική βάση και εξέθετε τους συνταξιούχους καθηγητές σε κίνδυνο αναδρομικών κρατήσεων, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Μιχαηλίδης.

Τρίτον, ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν ένας καταστροφικός νόμος, ο οποίος καλλιεργούσε τον ηλικιακό ρατσισμό και αποτελούσε αντικίνητρο για τους συνταξιούχους εκείνους που μπορούσαν και επιθυμούσαν να εργαστούν, κάτι στο οποίο επίσης είδαμε να συμφωνεί ο κ. Μιχαηλίδης, ενώ ο ίδιος ψήφισε το συγκεκριμένο νόμο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με το νέο ασφαλιστικό στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική επανεξέταση της συγκεκριμένης διάτασης με στόχο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης για το σύνολο των συνταξιούχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κληροδότησε ένα σημαντικό πρόβλημα και η κυβέρνηση της ΝΔ τώρα καλείται να το επιλύσει και θα το επιλύσει. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ