Πολιτική

12/12/19 17:50

τελ. ενημ.: 12/12/19 17:55

"Ο νόμος Κατρούγκαλου που ψήφισε ο κ. Μιχαηλίδης δημιούργησε το πρόβλημα και η ΝΔ τώρα το λύνει"

Απαντώντας στα σχόλια του Αν. Μιχαηλίδη σχετικά με το ζήτημα των ΑΕΝ, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης διευκρίνισε τα εξής:

Πρώτον, με νομοθετική μας παρέμβαση η οποία θα ενσωματωθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα εξασφαλιστεί η απαλλαγή των συνταξιούχων καθηγητών των ΑΕΝ, από το ενδεχόμενο καταβολής αναδρομικών, και θα έχει ισχύ από 01.01.2017 έως τις 31.07.2020.

Δεύτερον, τόνισε πως η προηγούμενη επιστολή του κ. Πετρόπουλου, δεν είχε καμία νομική βάση και εξέθετε τους συνταξιούχους καθηγητές σε κίνδυνο αναδρομικών κρατήσεων, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Μιχαηλίδης.

Τρίτον, ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν ένας καταστροφικός νόμος, ο οποίος καλλιεργούσε τον ηλικιακό ρατσισμό και αποτελούσε αντικίνητρο για τους συνταξιούχους εκείνους που μπορούσαν και επιθυμούσαν να εργαστούν, κάτι στο οποίο επίσης είδαμε να συμφωνεί ο κ. Μιχαηλίδης, ενώ ο ίδιος ψήφισε το συγκεκριμένο νόμο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με το νέο ασφαλιστικό στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική επανεξέταση της συγκεκριμένης διάτασης με στόχο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης για το σύνολο των συνταξιούχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κληροδότησε ένα σημαντικό πρόβλημα και η κυβέρνηση της ΝΔ τώρα καλείται να το επιλύσει και θα το επιλύσει. 
Σχόλια άρθρου: 0