Πολιτική

12/6/18 9:17

τελ. ενημ.: 12/6/18 9:42

Ο Ν. Μηταράκης απαντά στα δημοσιεύματα σχετικά με τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών

 «Στη συζήτηση της επερώτησής μου στη Βουλή για τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών ο κ. Αποστόλου είπε ότι η παρέμβασή μου έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και δεν είχε καμιά ουσία… Αποδεικνύεται όμως ότι η ουσία ήταν παραπάνω από σημαντική: Μόνο μετά τις παρεμβάσεις μας πείστηκε το Υπουργείο να κινηθεί, να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να εκδώσει νέα ΚΥΑ αποζημιώσεων.

Αλλά και μετά από δύο χρόνια που υποτίθεται «διαπραγματεύεται» η κυβέρνηση, τι κατάφερε τελικά; Να ορίσει το πλαφόν του εισοδήματος των μαστιχοπαραγωγών στις 22.500 €. Συγχαρητήρια για την «ιδιαίτερη» αυτή «επιτυχία». Να θυμίσουμε βέβαια ότι για τις πυρκαγιές του 2012, η αντίστοιχη πρόβλεψη εισοδήματος υπήρχε εξαρχής. Όπως υπήρχαν και άλλες ευνοϊκότερες προβλέψεις, όπως για παράδειγμα για τα ελάχιστα κατεχόμενα δέντρα.

Πάντως πραγματικότητα παραμένει ότι ακόμα οι μαστιχοπαραγωγοί περιμένουν τις αποζημιώσεις τους. Η κυβέρνηση έταζε (και συνεχίζει να τάζει), αλλά καθημερινά οι μαστιχοπαραγωγοί συνειδητοποιούν ότι οι υποσχέσεις της είναι κενές περιεχομένου», δήλωσε ο Χιώτης βουλευτής.