1.10.2020 9:44

"Ο Μηταράκης έχει πάρει προ καιρού διαζύγιο με τη χρηστή διοίκηση"

Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για την ρουσφετολογική παρέμβαση του κ. Μηταράκη σε προκήρυξη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης έχει προ καιρού πάρει διαζύγιο με την χρηστή διοίκηση, καθώς και με την ορθή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Το νέο του κατόρθωμα: ο διορισμός στην ουσία των εκλεκτών του στο Μητρώο δικηγόρων για την παροχή νομικής συνδρομής σε αιτούντες άσυλο, διαδικασία που επιβλέπεται από το Υπουργείο του. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα και στη συνέχεια κατήγγειλε με εκτενή ανακοίνωσή ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου είναι αποκαλυπτικά. Ο Υπουργός στην ουσία καταδολίευσε την διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο των δικηγόρων, επιτρέποντας έτσι να εγγραφούν προεπιλεγμένα πρόσωπα σε αυτό. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ευτελισμό  της λειτουργίας των θεσμών του δημοσίου, διαβάλει με τον ρουσφετολογικό χαρακτήρα της το Υπουργικό αξίωμα, αλλά και προσβάλει τους δικηγόρους του τόπου μας, οι οποίοι επέδειξαν διαχρονικά υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και προσήλωσης στην υπηρεσία της δικαιοσύνης.

Καλούμε τον Υπουργό να ακυρώσει άμεσα την διάτρητη αυτή διαδικασία και να εφαρμόσει τους κανόνες της χρηστής διοίκησης, επιτρέποντας σε όλους τους δικηγόρους να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ