9.10.2018 14:13

Ο μειωμένος ΦΠΑ δεν είναι πολυτέλεια για να τον «παζαρεύει» η κυβέρνηση

Την παρέμβαση του Πολιτικού Στελέχους της Ν.Δ. Κ. Τρομπούκη προκάλεσαν τα σενάρια κατάργησης του νησιωτικού Φ.Π.Α. κατ' απαίτηση των δανειστών. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση που δημιουργείται στην οικονομία είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική και μόνο καθαρή έξοδο από την κρίση δεν θυμίζει. Η κυβέρνηση παρότι θα έπρεπε να δρα με τρόπο τέτοιον που να θωρακίζει την οικονομία, περί άλλων τυρβάζει και ετοιμάζεται να παίξει πάλι στα ζάρια την τοπική οικονομία των νησιών δίνοντας ως αντάλλαγμα για τη μη περικοπή των συντάξεων το νησιωτικό Φ.Π.Α..

Ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει  ότι οι απαιτήσεις των δανειστών στο συγκεκριμένο θέμα είναι πάγιες, δεν έχει φροντίσει με την στάση της να καταστήσει σαφείς τους λόγους για τους οποίους υπάρχει το μειωμένο καθεστώς Φ.Π.Α. και αντ’ αυτού το εργαλειοποιεί τυχοδιωκτικά ανάλογα με τις απαιτήσεις των περιστάσεων. Το καλοκαίρι δεν δίστασε να δεχτεί πρόσφυγες από τη Γερμανία για να εξασφαλίσει μια εξάμηνη παράταση και κατά αντίστοιχο τρόπο τώρα δεν διστάζει, να τον θυσιάσει ελπίζοντας στην αλλαγή του κλίματος από μια ενδεχόμενη άρση της εφαρμογής της μείωσης των συντάξεων.

Καλούμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση να σταματήσει να τζογάρει τις ζωές και την καθημερινότητα των κατοίκων των πιο ευαίσθητων περιοχών της χώρας, με μοναδικό κριτήριο το εκλογικό κόστος και το εκλογικό όφελος. Ο μειωμένος νησιωτικός ΦΠΑ δεν είναι κάποια πολυτέλεια για να τον θέτει η κυβέρνηση προς παζάρεμα και δεν επιτρέπεται να συνδέεται από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση με θέματα που δεν σχετίζονται άμεσα μαζί του όπως είναι οι συντάξεις και το προσφυγικό. Ο μειωμένος ΦΠΑ είναι κεκτημένο και  αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση των περιοχών αυτών και θα αγωνιστούμε για την διατήρησή του μέχρι τέλους.
Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ