9.9.2017 9:08

Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τις επισκέψεις πρέσβεων λέει το ΚΚΕ

Καχύποπτα αποτιμά τις διαδοχικές επισκέψεις πρέσβεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου η Τοπική Επιτροπή Χίου του Κ.Κ.Ε.. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Συνεχίζονται τα «σουλάτσα» των ιμπεριαλιστών στο Αιγαίο εν μέσω ισχυρών ανταγωνισμών και επικίνδυνων σχεδιασμών. Τη σκυτάλη του Αμερικάνου πρέσβη πήρε ο Γερμανός πρέσβης στα «σουλάτσα» στο Αιγαίο. Η συνάντηση του Γερμανού πρέσβη, Jens Plötner, με την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και στη Χίο με το Δήμαρχο Χίου, έβαλε στο επίκεντρο το προσφυγικό και την ασφάλεια καθώς και τις μπίζνες για εξαγωγές προϊόντων από τα νησιά του Αιγαίου προς τη Γερμανία. Όλα αυτά φανερώνουν από τη μια τους οξυμένους οικονομικούς –γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων και από την άλλη την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Οι αναφορές στην ανεργία, στο υψηλό μεταφορικό κόστος στα νησιά, στο μειωμένο ΦΠΑ δεν είναι παρά υποκριτικές, ειδικά όταν γίνονται από τους εκπροσώπους του συστήματος που γεννά την ανεργία και κινείται με παράμετρο την κερδοφορία σε όλους τους τομείς.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στους οποίους συμμετέχει και προωθεί η κυβέρνηση, πάνε χέρι χέρι με τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων για διεύρυνση των κερδών τους και με το λαό να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πληρώσει ακριβά το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης. Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει τίποτα από τέτοιες επισκέψεις, χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του για την ανάκτηση των απωλειών του, την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ