15.5.2017 12:51

Ντροπή για τη Χίο η σημερινή κατάσταση του αεροδρομίου

Στο χώρο του αεροδρομίου συνόδεψε τον Αναπλ. Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών, Βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο ο Νότης Μηταράκης, επιδιώκοντας να υπάρξει μία ξεκάθαρη θέση του κόμματος αναφορικά με το μέλλον του έργου.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί ντροπή για τη Χίο η σημερινή κατάσταση του Αεροδρομίου. Μας αποκλείει από την διεθνή τουριστική αγορά, ενώ ειδικά τώρα, λόγω και του μεταναστευτικού αλλά και τις επικείμενης κατάργησης του νησιωτικου ΦΠΑ, έπρεπε η Κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη της Χίου.

Είναι εμφανώς εγκαταλελειμμένο το έργο της περίφραξης του χώρου επέκτασης του διαδρόμου και δεν υπάρχει καμία εμφανής πρόοδος στο θέμα της μετακίνησης του δρόμου. Κυρίως όμως, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την χρηματοδότηση του έργου της επέκτασης του διαδρόμου και της ανακατασκευής των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Δεσμεύομαι ότι για εμάς το θέμα του αεροδρομίου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και, όπως ολοκληρώσαμε τις απαλλοτριώσεις το 2014, θα ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικότατο έργο πνοής.»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ