Πολιτική

11/9/18 15:50

τελ. ενημ.: 11/9/18 15:50

Νότης Μηταράκης: «Η μάθηση είναι δικαίωμα και υποχρέωση»

Η μάθηση είναι δικαίωμα και υποχρέωση για τον Βουλέυτή της Νδ Νότη Μηταράκη, ο οποίος   σε μήνυμα του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει:

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές της Χίου, των Ψαρών, των Οινουσσών, καλή χρονιά και καλή πρόοδο. Είναι υποχρέωση, αλλά και δικαίωμά σας η μάθηση, η απόκτηση γνώσης και η κοινωνικοποίηση μέσα από το σχολείο. Εύχομαι να έχετε δύναμη για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς. Ιδιαίτερα οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου, να έχουν αντοχές και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να επιτύχουν το στόχο τους.  

Στους γονείς και καθηγητές εύχομαι να στηρίζετε και να βοηθάτε τα παιδιά στον αγώνα τους, ιδιαίτερα τους τελειόφοιτους, αλλά και τα «πρωτάκια» μας.

Δυστυχώς και φέτος η σχολική χρονιά ξεκινά με προβλήματα. Στο Γυμνάσιο των Οινουσσών έχουμε ελλείψεις που δεν θα έπρεπε. Στα ΕΠΑΛ, παρά τις δεσμεύσεις, δεν ξεκινούν όλα τα τμήματα.

Εμείς από την πλευρά μας θα παλεύουμε διαρκώς για να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και θα απαιτούμε λύσεις, άμεσες και αποτελεσματικές. Αυτό είναι το δικό μας χρέος.

Καλή σχολική χρονιά.»