7.2.2019 10:19

Νότης Μηταράκης: «Η κυβέρνηση εκβιάζει τα νησιά»

Την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση του νησιωτικού ΦΠΑ στα νησιά όπου διαμένουν υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες, έκανε ο Ν. Μηταράκης.

«Μεταναστευτικό και ΦΠΑ εργαλειοποιήθηκαν από την κυβέρνηση για να διχάσει τις τοπικές κοινωνίες και να προχωρήσει σταδιακά στην πλήρη κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ. Δρώντας εκβιαστικά, θέτει το δίλημμα στους νησιώτες: υπεράριθμοι μετανάστες ή αυξημένος ΦΠΑ; Και αλλάζει το νόημα του αρκτικόλεξου. Από Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, μετατρέπεται σε Φέρτε Παράνομους Αλλοδαπούς.

Κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι είναι «επικίνδυνη» η στάση μας όταν φέρναμε την τροπολογία του ΦΠΑ, ζητώντας στήριξη για τα νησιά μας που επλήγησαν από το μεταναστευτικό. Σήμερα θεσμοθέτησαν το υπεράριθμο στα ΚΥΤ, καθιερώνοντας τα νησιά μας ως αποθήκες ψυχών.

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε: Η Νέα Δημοκρατία στήριξε και προστάτεψε με κάθε μέσο το νησιωτικό ΦΠΑ. Αντίθετα ήταν από τα πρώτα μέτρα που απεμπόλησε ο κ. Τσίπρας μόλις ήρθε στην κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία επίσης έχει φέρει στις 23 Ιανουαρίου 2019, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τροπολογία με την οποία αντιτίθεται στην απαράδεκτη αυτή σύνδεση ΦΠΑ και μεταναστευτικού. Η τροπολογία έγινε ομόφωνα δεκτή από την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου.  

Την ίδια στιγμή, το μεταφορικό ισοδύναμο έχει μηδαμινά αποτελέσματα, εξακολουθεί να μην αφορά το τουριστικό προϊόν και δεν βοηθά καθόλου την ανταγωνιστικότητα των νησιών μας.

Ας καταλάβει η κυβέρνηση ότι ανάπτυξη και ασφάλεια δεν είναι στόχοι ανταγωνιστικοί, αλλά αλληλοσυμπληρούμενοι. Και είναι ταυτόχρονα απόλυτες προτεραιότητες της ΝΔ.»

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ