9.7.2024 12:42

"Νέα αναζωπύρωση - Νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα"

Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ: "Εδώ και τώρα μέτρα πρόληψης, στελέχωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε μέσα και προσωπικό!"

Μπροστά μας έχουμε ακόμη Ιούλιο και Αύγουστο και ενώ ακόμη "καπνίζουν" τα βουνά, μια νέα αναζωπύρωση εμφανίζεται στη Σιδηρούντα για να αποτελειώσει το προδιαγεγραμμένο έγκλημα. 

Πολλοί από τους πυροσβέστες έκλεισαν ένα 48ωρο στην κατάσβεση της τελευταίας φωτιάς, άυπνοι και με τραυματισμούς από την πρώτη μέρα.

Ποιος θα πάρει την ευθύνη στο διάστημα που απομένει αλλά και ύστερα από αυτό για τους κινδύνους της τραγικής υποστελέχωσης της πυροσβεστικής;

Ποιος θα πάρει την ευθύνη για νέες εντολές εξάντλησης όπως την τελευταία φορά για 48ωρη συνεχόμενη παρουσία στο πεδίο; 

Ρητορικά τα ερωτήματα;

Η προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών, η ανύπαρκτη πρόληψη, δεν είναι κόστος και πολυτέλεια όπως τα λογαριάζουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, αλλά ανάγκη! 

Οι πυροσβέστες δεν είναι υπεράνθρωποι αλλά εργαζόμενοι άνθρωποι.

Δεν μπορεί να κινδυνεύουν λόγω των εγκληματικών ελλείψεων σε μέσα και προσωπικό, ούτε μπορεί κάθε τόσο να μετράμε στρέμματα στάχτης.

Άμεσα μέτρα στελέχωσης σε όλα τα επίπεδα τώρα!

Υ.Γ. Φυσικά μπορεί στέλεχος της κυβέρνησης να μην εμφανίστηκε να δει την καταστροφή που άφησε η πυρκαγιά αλλά για την «μπίζνα» στον Κέραμο ετοιμάσανε ολόκληρη εκδήλωση...

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ