23.7.2021 14:57

«Να μην κλείσουν άλλα υποκαταστήματα τραπεζών στη Χίο»

Πανελλαδική δράση στην οποία συμμετείχε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου, πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντιας στον σχεδιασμό για κλείσιμο 96 υποκαταστημάτων τραπεζών σε όλη την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις της, η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Βάσω Μιχαλοπούλου έκανε λόγο για πολλές αρνητικές συνέπειες από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων σε ακριτικές, νησιωτικές, και ορεινές περιοχές.

«Θα προκαλέσει οικονομικό μαρασμό, και θα ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα οικονομικής ανάπτυξης ανάμεσα στο κέντρο και στη περιφέρεια.

Αυτό αφορά άμεσα και το νησί μας την Χίο, και ιδιαίτερα εκείνες τις περιοχές του νησιού που είναι πολύ μακριά από την πόλη. Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων, θα κάνει δυσκολότερη έως και αδύνατη την εξυπηρέτηση των πολιτών που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Επιπλέον θα υπάρξουν προβλήματα σε παραγωγικούς φορείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και σε πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα και θα βρεθούν στο περιθώριο.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιλαμβάνεται ότι οι τράπεζες είναι συνδεδεμένες με την κοινωνία, και πρέπει να φροντίζουν για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, ειδικά αυτής της κοινωνίας που έχει στηρίξει τις τράπεζες με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις», ανέφερε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ