20.2.2019 16:40

«Να γίνει ομαλά η μετάβαση στο λιμάνι των Μεστών»

Συνάντηση Μηταράκη – μεταφορέων με φόντο τη χρήση του λιμένα της νότιας Χίου

Με τους μεταφορείς της Χίου συναντήθηκε ο  Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο συναντήσεών του με ενώσεις επαγγελματιών και παραγωγικούς φορείς του νησιού. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της μεταφοράς δρομολογίων στο λιμάνι των Μεστών, με ενδεχόμενη αύξηση της κίνησης, καθώς και οι συνέπειες στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων από και προς τη Χίο.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Είχαμε σήμερα μια εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των μεταφορέων. Άκουσα με προσοχή τους προβληματισμούς τους για τη μεταφορά δρομολογίων στο λιμάνι των Μεστών και τις επιπτώσεις στο κόστος των προϊόντων και τη λειτουργία τους. Από την πλευρά μου δεσμεύτηκα να προσπαθήσω, απευθυνόμενος σε όλους τους εμπλεκόμενους, να βρω λύσεις για στήριξη της αγοράς και περιορισμό της επιβάρυνσης των καταναλωτών. Ήδη, το κόστος των προϊόντων θα επηρεαστεί σημαντικά λόγω ΦΠΑ, ενώ το μεταφορικό ισοδύναμο φαίνεται να έχει πολύ περιορισμένα αποτελέσματα.

Από τη μια πλευρά έχουμε ένα έργο που έγινε με δημόσιο χρήμα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της νότιας Χίου. Από την άλλη, πρέπει να φροντίσουμε ώστε η μετάβαση να γίνει μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και ευρεία διαβούλευση. Στόχος είναι να επιτυγχάνουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και το ελάχιστο δυνατό κόστος, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.»

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ