2.8.2018 15:00

Ν. Μηταράκης: «Οι Οινούσσες ανήκουν στην Τουρκία;»

Αναφορά στους Υπ. Εξωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής κατέθεσε ο κ. Νότης Μηταράκης (Α.Π. 421/30.7.2018) σχετικά με το πώς είναι καταχωρημένες οι συντεταγμένες του συμπλέγματος των Οινουσσών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, κατά την αναζήτηση βάσει συντεταγμένων, οι Οινούσσες εμφανίζονται να ανήκουν στην Τουρκία, όπως φαίνεται και από τη συνημμένη φωτογραφία. Ο κ. Μηταράκης ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς για το εάν είναι σε γνώση τους το συγκεκριμένο ζήτημα και ποιες είναι οι ενέργειές τους προκειμένου να διορθωθεί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης. 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 30.07.2018

Προς:

1.      Τον Υπουργό Εξωτερικών

2.      Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Θέμα: «Ως τουρκικό έδαφος φαίνεται το σύμπλεγμα των Οινουσσών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Κατά τη διαδικασία αναζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών που αποτελείται από 16 νησιά, ο ενδιαφερόμενος συνειδητοποιεί ότι οι συγκεκριμένες συντεταγμένες είναι καταχωρημένες ως σαν να ανήκουν γεωγραφικά στην Τουρκία (συνημμένη φωτογραφία).

Όπως είναι γνωστό, η διείσδυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά μεγάλη τόσο στον γενικό πληθυσμό όσο και στους νέους (εντός, αλλά κυρίως εκτός Ελλάδας). Επηρεάζει την εικόνα και διαμορφώνει την πληροφορία και τη γνώση γύρω από ένα θέμα. Είναι λοιπόν απόλυτη ευθύνη η ορθή αποτύπωση της πληροφορίας, ιδίως για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η εδαφική κυριαρχία.

Για τους ανωτέρω λόγους ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

1.      Είναι σε γνώση των αρμόδιων Υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής  ότι οι συγκεκριμένες συντεταγμένες του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών εμφανίζονται ως «Τουρκία»;

2.      Έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η λανθασμένη αποτύπωση και να εμφανίζεται το ορθό «Ελλάδα»; Ποιες είναι αυτές οι συγκεκριμένες ενέργειες; 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ