Πολιτική

21/11/19 17:02

τελ. ενημ.: 21/11/19 17:05

Ν. Μηταράκης: «Οι Χιώτες αιρετοί έχουν ευθύνη να συμμετάσχουν σε λύση του προβλήματος»

Επιβεβαιώνει το Πιτυός και θέτει δίλημμα μεταξύ άναρχης ΒΙ.ΑΛ. ή οργανωμένης δομής ο Χιώτης Βουλευτής

Να πρυτανεύσει η λογική στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και οι Χιώτες αιρετοί να συμμετάσχουν στη λύση του μεταναστευτικού προέτρεψε τους δημοτικούς συμβούλους μέσω συνέντευξής του στο Politischios.gr ο κυβερνητικός Βουλευτής Νότης Μηταράκης, λίγες ώρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, παρουσία και του Ειδικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνου Λογοθέτη.

«Ναι είναι το Πιτυός…»

Ο Κυβερνητικός Βουλευτής επιβεβαίωσε με δηλώσεις του, όσα είχε αποκαλύψει πριν μία εβδομάδα το Politischios.gr για την ακριβή θέση όπου σχεδιάζεται η νέα δομή, σημειώνοντας οι τεχνικοί του Στρατού αναζητούν παράλληλα κι άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Μεταφορά σχεδόν όλης της ΒΙ.ΑΛ. στην Αθήνα

Ο Χιώτης Βουλευτής επεσήμανε ότι η πρότασή του για κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. αρχίζει και υλοποιείται και θα γίνει πράξη το αργότερο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, οπότε και το κτίριο θα επιστραφεί οριστικά στον Δήμο Χίου για χρήση. Αναφερόμενος στην επικείμενη αποσυμφόρηση, αποκάλυψε ότι σχεδόν το σύνολο των διαμενόντων στη ΒΙ.ΑΛ. θα μεταφερθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο του σχεδίου μεταφοράς 20.000 ατόμων από τα νησιά σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο χρόνος παράλληλης λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. και της νέας δομής θα είναι το ανώτερο 20 ημέρες κατά τον υπάρχοντα σχεδιασμό.

«Πρέπει να δείξουμε ξεκάθαρα στους διακινητές ότι αυτό που βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια αλλάζει. Θα τηρήσουμε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις αλλά το μήνυμα προς τους απέναντι είναι σαφές. Η διαδρομή που ξεκινά από την Τουρκία τελειώνει στη Χίο. Ο δρόμος πλέον για τους μετανάστες θα είναι αδιέξοδος. Απλά θα χάνουν τα λεφτά τους και θα επιστρέφουν σύντομα πίσω», ανέφερε.  

Τέλος σε ότι αφορά τους αιρετούς εκπροσώπους της Χίου, τους κάλεσε να συμμετάσχουν στη λύση του προβλήματος δείχνοντας εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Notis Mitarakis Politischios.mp3
Αρχείο mp3
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση