17.10.2018 17:36

Ν. Μηταράκης: «Η κυβέρνηση μας έχει εγκαταλείψει από το 2015»

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, τοποθετήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου για το μεταναστευτικό, παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημητρίου Βίτσα.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μηταράκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες της ευθύνες στη δημιουργία της μεταναστευτικής κρίσης, έχει εγκαταλείψει τις τοπικές κοινωνίες να την αντιμετωπίσουν μόνες τους. Αναφέρθηκε σε έξι βασικά σημεία, απόρροια του μεταναστευτικού προβλήματος:

α) τα προβλήματα δημόσιας υγείας στη ΒΙΑΛ, ως αποτέλεσμα της σώρευσης ανθρώπων και κακών συνθηκών υγιεινής

β) τα προβλήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης που οδηγούν σε φθορές περιουσίας για τις γύρω περιοχές, τη στιγμή που οι σχετικές αποζημιώσεις καθυστερούν σημαντικά,

γ) τη μη ενεργή προστασία συνόρων,

δ) την προβληματική λειτουργία της χορήγησης ασύλου και την παντελή αποτυχία του συστήματος επαναπροωθήσεων,

ε) τη διαχείριση των πόρων και τέλος στ) τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί προσφάτως με την εκπαίδευση των παιδιών και οδηγούν σε διχασμό της κοινωνίας.

«Είναι λάθος να στηρίζουμε τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας σε έναν κακώς εννοούμενο ανθρωπισμό που επιτρέπει αθρόες εισροές και μετά στοιβάζει ανθρώπους στη ΒΙΑΛ, τη Μόρια και το Βαθύ», τόνισε. Κατέληξε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση ως Χιακή κοινωνία, πρέπει να σταθούμε ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις, να συζητήσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, χωρίς φανατισμούς.»

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ