18.5.2018 15:34

Ν. Μηταράκης: «Η Χίος χρειάζεται αεροδρόμιο. Όχι Μνημόνιο»

Για απλή διαπίστωση της αναγκαιότητας υλοποίησης του έργου της συνολικής αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης με αφορμή τη σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπ. Υποδομών.

Στην ίδια ανακοίνωση στηλιτεύει μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι από το 2015 μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για το αεροδρόμιο, τη στιγμή που οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για έναρξη των εργασιών από το 2020 κι έπειτα.

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Μηταράκη:

«Συνεχώς ακούμε τις ίδιες εξαγγελίες για το αεροδρόμιο, χωρίς να γίνεται η παραμικρή πρόοδος.

Πέρυσι ο κ. Χαρίτσης πανηγυρικά εξήγγειλε τη χρηματοδότηση των μελετών του αεροδρομίου από το περίφημο ειδικό αναπτυξιακό του Β. Αιγαίου.

Φέτος ξανά τα ίδια (και χειρότερα): Εξασφαλισμένη (υποτίθεται) η χρηματοδότηση από το Ειδικό Αναπτυξιακό, αλλά μόνο για τη μετατόπιση του παραλιακού δρόμου. Σιγή ιχθύος για το βασικό έργο που είναι η επιμήκυνση του διαδρόμου προσγειώσεων. Καικαμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το έργο της ανακαίνισης του κτιρίου επιβατών.

Άλλος ένας χρόνος αδράνειας. Ένας ακόμα χρόνος χαμένος, με τα πιο αισιόδοξα χρονοδιαγράμματα να τοποθετούν την έναρξη των εργασιών μετά το 2020!! Από το 2015 και μετά μόνο συσκέψεις και εξαγγελίες έχουμε.   

Το έργο πρέπει άμεσα να χωριστεί στα επιμέρους τμήματά του (διάδρομος, παραλιακή οδός, οδός Χρήστου, κτίριο). Κάθε τμήμα να προχωρήσει αυτόνομα, γιατί το καθένα βρίσκεται σε διαφορετικό βαθμό ωριμότητας και θα χρηματοδοτηθεί από άλλη πηγή.

Ας σταματήσουν τις συζητήσεις και ας ξεκινήσουν τα έργα.

Σήμερα με την υπογραφή του Μνημονίου έχουμε μια απλή διαπιστωτική του ότι το έργο είναι απαραίτητο και του τι θα κάνει ο κάθε φορέας. Χρειάζονταν άραγε τέσσερα χρόνια για αυτό; 

Η Χίος χρειάζεται αεροδρόμιο. Όχι Μνημόνιο.»

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ