25.10.2018 13:46

Ν. Μαριάς: «Η Frontex είναι ανίκανη να διασφαλίσει τη φύλαξη των συνόρων»

Την ανικανότητα της FRONΤEX να διασφαλίσει τη φύλαξη των συνόρων με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες παράνομους μετανάστες κατήγγειλε με παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς,  μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στην συζήτηση με θέμα τη Συνθήκη Σένγκεν.

 Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο Τζούλιαν Κίνγκ του είπε: «Κύριε Κίνγκ σας άκουσα πριν και εσάς και τον κύριο Αβραμόπουλο και σκέφτηκα πραγματικά τι θα έλεγαν οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου ακούγοντάς σας, διότι αναφερθήκατε ότι θα περιορίσετε την παράνομη είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γίνεται έλεγχος, θα λαμβάνονται δακτυλικά αποτυπώματα…Που;; Στην Μόρια; στο hotspot της Μόριας που υπάρχουν 10.000 άτομα;Τολμάει η αστυνομία να μπει μέσα να κάνει έλεγχο; Έχετε πάει στην Μόρια; Δεν τολμάει άνθρωπος να περάσει, οι καταστάσεις είναι ανεξέλεγκτες. Θα κάνετε έλεγχο στην Σούδα; δηλαδή στην Χίο; που δεν τολμά να μπει αστυνομία; Θα κάνετε έλεγχο στην Σάμο;».

 Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ακούστε.  Για ποιο λόγο δεν έχουν επαναπροωθηθεί χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που είναι αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου; Έτσι θα σας ρωτούσαν οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου αν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συζήτηση. Θα σας ρωτούσαν οι κάτοικοι του Έβρου, γιατί τώρα οι παράνομοι μετανάστες περνάνε από Τουρκία σε Βουλγαρία και μετά στην Ελλάδα, αυτούς θα σταματήσετε; θα τους πάρετε δακτυλικά αποτυπώματα;

Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα στην λειτουργία της FRONΤEX. Δεν υπάρχει η φύλαξη των συνόρων και εντάξει τα θαλάσσια σύνορα, δεν υπάρχει φύλαξη της FROΝΤEX στον Έβρο που είναι χερσαία τα σύνορα, δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά τα θέματα».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ