4.10.2018 14:49

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου «Είμαστε υπέρ των νέων προσλήψεων στο Βοήθεια στο Σπίτι"

Επικροτεί η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου την απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  στο θέμα των νέων προσλήψεων εξειδικευμένου προσωπικού   στο  «Βοήθεια στο Σπίτι», επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο λήγει η  ανασφάλεια και η ομηρεία των εργαζομένων!!!

Παράλληλα τονίζουν ότι αγνοούν τις όποιες παραφωνίες και ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό καθεστώς είναι ιδεολογική, ταξική, πολιτική.

«Η  υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη .

Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά, έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό οι απαραίτητες πιστώσεις , ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και  να αρθεί η χρόνια αδικία σε βάρος των εργαζομένων.

Παύει να κυριαρχεί η εργασιακή επισφάλεια βάζοντας οριστικό τέλος στο καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο Σπίτι".

Αποτελούσε δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής, και γίνεται πράξη, διασφαλίζοντας ότι κανένας στο μέλλον δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει το εργασιακό καθεστώς της μόνιμης, πλέον, σχέσης εργασίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου νοιαζόμαστε για την επιτυχία του προγράμματος, αλλά και την  διασφάλιση των εργαζομένων, οι οποίοι τόσα χρόνια δούλεψαν σε αυτό. Η Επιτυχία του <<Βοήθεια στο σπίτι>>, είναι ταυτόσημη με την συμμετοχή ανθρώπων που έχουν τη γνώση και  την εμπειρία.

Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των εργαζόμενων που είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης επισφάλειας και ομηρείας που δημιούργησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις .Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους προς όφελος των συμπολιτών μας αλλά και των εργαζομένων.

Αγνοούμε τις παραφωνίες ολίγων που ταυτίζονται με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μάλλον προτιμούν την αβεβαιότητα ,την εργασιακή επισφάλεια και την πολυετή ομηρία. Αποδεικνύεται ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό καθεστώς είναι ιδεολογική, ταξική και βαθιά πολιτική», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ