29.10.2018 11:22

Ν.Δ.: Ανοίγει ο φάκελος της κακοδιαχείρισης των κονδυλίων του μεταναστευτικού

Το απόγευμα η ομιλία του Μ. Κόνσολα στη Βουλή με αναφορά για την ανάγκη διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επελέγη να είναι μεταξύ των ομιλητών της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση που θα διεξαχθεί, σήμερα το απόγευμα, στην Ολομέλεια της Βουλής για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση.

Η συζήτηση πραγματοποιείται μετά την κατάθεση Επίκαιρης Επερώτησης από το σύνολο, σχεδόν, της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που αναδεικνύει τα ζητήματα κακοδιαχείρισης, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί και με καταγγελίες κυβερνητικών στελεχών, όπως ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βουδούρης, αλλά και πιο πρόσφατα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ηλιόπουλος.

Ο κ. Κόνσολας στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στις επιπτώσεις στον τουρισμό από τη διαχείριση του μεταναστευτικού στα πέντε (5) νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα στην κρουαζιέρα, αλλά και το ζήτημα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα συγκεκριμένα νησιά, αφού η παράταση που είχε δοθεί εκπνέει σε δύο μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, στη χώρα μας, διατέθηκαν 1,7 δις για το μεταναστευτικό τα τρία τελευταία χρόνια και είναι απορίας άξιον που και πως διατέθηκαν αυτά τα χρήματα, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης σχετικά με τα ζητήματα διαχείρισης των κονδυλίων για τη σίτιση παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ