24.3.2018 9:33

Μπαίνει χαλινάρι στην ασύδοτη δράση των υπηρεσιών για το προσφυγικό στη Μόρια. Στη Χίο;

• ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Υπάρχουν όρια στις υποχρεώσεις σεβασμού στη νομοθεσία. Ηχηρό μήνυμα στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με επιβολή διοικητικών κυρώσεων.  

Συγκεκριμένα, η απόφαση επιβολής κυρώσεων αναφέρεται στην πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας και στην αυθαίρετη διοχέτευση αστικών λυμάτων, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την πρόκληση ρύπανσης του παρακειμένου χείμαρρου, του υδροφόρου ορίζοντα και της θάλασσας.

Με την απόφαση επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 ευρώ στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επίσης, καλούνται οι υπεύθυνοι του Κέντρου  να φροντίσουν άμεσα για την έκδοση της απαιτούμενης περιβαλλοντικής άδειας και την κατασκευή κατάλληλου συστήματος επεξεργασίας αστικών λυμάτων, αλλιώς θα επιβληθούν νέες διοικητικές κυρώσεις.

Στη Χίο;

Αντίστοιχες συνθήκες παρατηρούνται και στο Χαλκειός. Το αποχετευτικό σύστημα της ΒΙΑΛ είναι διάτρητο από παντού, ζωντανά λύματα έχουν κατακλίσει τους χώρους γύρω από τη δομή και οι αντίστοιχες περιφερειακές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου έχουν μετατραπεί σε απλοί παρατηρητές.

Γιατί στη Χίο δεν επιβάλλεται ο νόμος; Γιατί δεν στέλνονται σαφή μηνύματα στις ενασχολούμενες με τη διαχείριση του μεταναστευτικού υπηρεσίες ότι δεν μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα, χωρίς να λογαριάζουν κανέναν;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ