20.3.2023 13:18

Μηταράκης: Σε εξέλιξη τα έργα στο αεροδρόμιο, μία νέα περίοδος για τη Χίο έχει ξεκινήσει

Σε λειτουργία η προσωρινή αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου Χίου - Ξεκίνησαν οι εργασίες της αναβάθμισης του κτιρίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση του Αεροδρομίου Χίου «Όμηρος». Ήδη από τις 4 Μαρτίου 2023 τέθηκε σε λειτουργία η προσωρινή αίθουσα αφίξεων, έτσι ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εργασίες εντός του κτηρίου. 

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν στην επέκταση και βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων ενώ παράλληλα τέθηκε σε λειτουργία η προσωρινή αίθουσα αφίξεων, η οποία θα εξυπηρετήσει το ταξιδιωτικό κοινό έως το 2024, όποτε και θα παραδοθεί το κτήριο του αερολιμένα βάσει του χρονοδιαγράμματος. 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Πριν μερικά χρόνια η ιδέα της σημερινής εικόνας του Αεροδρομίου της Χίου φάνταζε ονειρική. Την - για πολλούς - ακατόρθωτη επέκταση και αναβάθμιση του, πλέον όχι μόνο την κάνουμε πράξη. Η βελτίωση των υποδομών, η υλοποίηση όλων των, κάποτε, στάσιμων μεγάλων “έργων της γενιάς μας”, η στήριξη της τοπικής οικονομίας και η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στη Χίο, όπως το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο, αποτελούν μερικές από τις συνθήκες που δίνουν την πολυπόθητη ώθηση για τον τόπο μας, συνθήκες που θα κρατήσουν τα παιδιά μας στο νησί μας. 

Η λειτουργία της νέας προσωρινής αίθουσας αφίξεων, και η παράλληλη υλοποίηση των εργασιών για την αναβάθμιση του κτιρίου, αποτελούν ένα βήμα πριν το τέλος αυτής της προσπάθειας. Το νέο αεροδρόμιο της Χίου θα παραδοθεί βάσει του χρονοδιαγράμματος το καλοκαίρι του 2024. Προχωράμε. Προχωράμε μαζί!».  

Συνεχίζονται τα συνοδά έργα  

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα συνοδά έργα για την συνολικότερη αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Χίου. Συνολικά το έργο, περιλαμβάνει την επέκταση και βελτίωση του υφιστάμενου αεροσταθμού που αφορούν σε υποδομή για την παροχή αεροναυτικών υπηρεσιών και στη διαμόρφωση των χώρων εξυπηρέτησης των επιβατών, των γραφείων της ΥΠΑ, των γραφείων ελέγχων, καθώς και στην υποδομή εμπορικών χρήσεων και χρήσεων εστίασης.  

Με την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αερολιμένα και την επέκταση του αεροδιαδρόμου το δεύτερο εξάμηνο του 2024, το αεροδρόμιο «Όμηρος» αποκτά πλέον όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, που είναι εφάμιλλα της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει το νησί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ