31.7.2017 12:54

Μηταράκης η επόμενη έξοδος από την «Εθνική Χίου»

Ο Στ. Κάρμαντζης άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την «Εθνική Χίου», ο Ν. Μηταράκης ακολουθεί κατά πόδας. Ο βουλευτής, έπειτα από το αποκαλυπτικό δημοσίευα του «π» για τις προθέσεις αποχώρησης του αντιπεριφερειάρχη από το κοινό σχήμα των αιρετών, επικοινώνησε μαζί του, επιβεβαίωσε την πρόθεση και ήδη κινείται σε ανάλογη κατεύθυνση.

«Ουσιαστικά δεν υφίσταται Εθνική Χίου, με την ευθύνη να ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην κυβέρνηση. Δείχνει εξαιρετική ανικανότητα στη διαμόρφωση μιας συνολικής αντιμετώπισης του προσφυγικού στη Χίο και τα νησιά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρεωθούμε την ευθύνη του απολογητή της δικής της αδυναμίας», δηλώνει ο βουλευτής της Ν.Δ..

«Θα ήθελα, ωστόσο, να διευκρινίσω ότι η συγκεκριμένη θέση μου δεν αποδυναμώνει την προσωπική μου άποψη υπέρ της ανάγκης δημιουργίας ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.. Είναι θέση αρχής ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους παραβατικούς μετανάστες και θα συνεχίσω να επιμένω για μέτρα που θα την επιτύχουν», εξηγεί ο Ν. Μηταράκης.

Ολοκλήρωσε τον κύκλο της

Ο βουλευτής αποκαλύπτει ότι η αναβλητικότητα των κυβερνητικών παραγόντων είχε κάνει και τον ίδιο απρόθυμο να συμμετάσχει σε μια νέα συνάντηση ήδη εδώ και περίπου 10 ημέρες. «Η Εθνική Χίου είχε πολύτιμη συμβολή και μόνο για την αποτροπή της εγκατάστασης του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στους Ολύμπους. Απέτρεψε μια τετελεσμένη λαθεμένη κυβερνητική απόφαση. Επιχείρησε στη συνέχεια με όρους ειλικρίνειας να οδηγήσει την κυβέρνηση σε λύση. Διαφαίνεται ότι τα στελέχη της δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να εργαστούν στη βάση ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης του προσφυγικού για τη Χίο. Κουραστήκαμε να δίνουμε ερεθίσματα χωρίς αντίστοιχες απαντήσεις στους κ. Τόσκα και Μουζάλα. Δεν θα απολογούμαι στο κάτω – κάτω εγώ για τη δική τους ανικανότητα», καταλήγει ο κ. Μηταράκης.

Με την αποχώρηση από τις διαδικασίες διαλόγου και του βουλευτή της Ν.Δ. μάλλον η κοινή πρωτοβουλία των θεσμικών εκπροσώπων μας κάπου εδώ ολοκληρώνει τον κύκλο της και πλέον δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η αναζήτηση ημερομηνιών για τη συνάντηση με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, ούτε να τίθεται θέμα συμμετοχής ή όχι σ’ αυτήν του Μαν. Βουρνού.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ