10.1.2022 7:19

Μηταράκης από Παρίσι: "Να προσέξουμε τα σύνορα της Ε.Ε. και τα ακριτικά νησιά"

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας  κ. Gerald Darmanin, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, στο Παρίσι.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Darmanin, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από τη Γαλλία κατά το τρέχον εξάμηνο.  

Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών ήταν η διαχείριση του μεταναστευτικού, η προστασία των συνόρων και η διαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου.  

Μετά το πέρας των συνομιλιών , ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

‘’Ευχαριστώ τον κ. Darmanin για την ώθηση που δίνει στη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η Ελλάδα έχει δύο συγκεκριμένους στόχους. Πρώτον, θέλουμε δράσεις που θα μειώσουν τις ροές στην Ε.Ε. και δεύτερον ένα δυναμισμό αλληλεγγύης, ο οποίος θα έρθει να στηρίξει τα κράτη πρώτης υποδοχής. Αναμένουμε τις προτάσεις της Γαλλικής Προεδρίας είναι από ότι καταλαβαίνω σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που είπαμε σήμερα στο Παρίσι είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε το νέο Σύμφωνο να μην ξαναδημιουργήσει ποτέ πίεση στα νησιά μας και στα σύνορα. Πρέπει πλέον να προσέξουμε τα σύνορα της Ε.Ε., την ακριτική Ελλάδα να μην βρεθει ποτέ ξανά με πρόβλημα συσσώρευσης προσφύγων και μεταναστών. Πρέπει να είναι πολυ γρήγορες οι μετεγκαταστάσεις με το νέο Σύμφωνο.  

Υπάρχει αισιοδοξία ότι η Γαλλική Προεδρία θα έρθει ταχύτατα με συγκεκριμένες προτάσεις. Η Ελλάδα συμμετέχοντας στους MED-5 συμβάλλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Πρέπει να αντικαταστήσουμε τον Κανονισμό του Δουβλίνου που πλεον δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ε.Ε.” 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ