18.11.2020 10:13

Μιχάλης Κατρίνης: Παγωμένος ο κόσμος της αγοράς με τα μέτρα της Κυβέρνησης

Ερωτήματα έθεσε ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης στον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή αλλά και το μέλλον της αγοράς.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα χορηγηθεί η επιστρεπτέα-κατά 50%- προκαταβολή ευρώ που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα σχετικά την αύξηση του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής κατά 2 δις, καθώς και την ένταξη των προηγούμενων φάσεων της επιστρεπτέας στην επιστροφή του 50% του συνολικού ποσού. «Και το αναφέρω γιατί εσείς είπατε σε συνέντευξή σας ότι θα καταβληθούν τα χρήματα στις 24 Νοεμβρίου, σε μια εβδομάδα από τώρα!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κατρίνης για τις καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας.

Ο Μ.Κατρίνης πρόσθεσε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν δεν συνοδεύεται από επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, τουλάχιστον για 6 μήνες ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κρατήσουν τους εργαζόμενους τους για όσο διάστημα μείνουν κλειστές.

«Η κυβέρνηση την ώρα που οι συνθήκες στην αγορά είναι ασφυκτικές και η αβεβαιότητα εντείνεται μέρα με τη μέρα, επιλέγει να μεταθέσει μόλις το 1/10 των υποχρεώσεων με κλειστές επιχειρήσεις και τους περισσότερους εργαζόμενους σε αναστολή, ενώ θα έπρεπε να τους στηρίξει με γενναία μέτρα ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μπορέσουν οι επαγγελματίες να αντικρίζουν την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αντί για αυτό τους «ευεργετεί» αναγκάζοντας τους να πληρώσουν υποχρεώσεις 4 δις ως το τέλος του χρόνου, ενώ για τους κλάδους που μένουν ανοιχτοί σε μια νεκρή αγορά και φυτοζωούν η στήριξη ανέρχεται μόλις στο 1 δις για 500.000 επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ