8.2.2022 9:21

Μιχάλης Κατρίνης - Δούλεψε η γαλάζια μονταζιέρα Μηταράκη

Με μία μακροσκελή τοποθέτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχάλης Κατρίνης, τοποθετήθηκε μετά τις αντιδράσεις που συνόδευσαν την τηλεοπτική του δήλωση για τα πεπραγμένα Μηταράκη. 

Σε σημερινή του δήλωση, κάνει λόγο για μονταζιέρα που έκοψε ολόκληρη τη δήλωσή του, σημειώνοντας ότι, κατανοεί την ανάγκη Μηταράκη για "καλές ειδήσεις" "ιδιαίτερα όταν η τοπική κοινωνία τους δείχνει όλο και περισσότερο την πλάτη της".

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη:

Η αποστροφή μου ότι «ο κ.Μηταράκης θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα με μετρήσιμους δείκτες», αναφερόμενος στην μείωση των προσφυγικών ροών (που ανεξάρτητα από τους όποιους λόγους, είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει επί της θητείας του συγκεκριμένου υπουργού) μεταφράστηκε σε «εύσημα Κατρίνη σε Μηταράκη» αναπαραγόμενη με ανεξήγητη ταχύτητα και ένταση τόσο σε κεντρικά ΜΜΕ όσο και σε ΜΜΕ του Βορείου Αιγαίου.

Βέβαια, τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ δεν ανέφεραν τη συνέχεια της τοποθέτησής μου όπου καλούσα τον υπουργο Μετανάστευσης & Ασύλου να συζητήσει με την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση το θέμα των σχεδιαζόμενων υπερδομών, όπου παρατηρείται έντονη διαφωνία.

Διαφωνία που εξέφρασε σύσσωμη η περιφερειακή αυτοδιοίκηση Βορείου Αιγαίου σε συνάντηση που είχε με την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής πριν 4 ημέρες.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ δεν ανέφεραν την αποστροφή μου προς την κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο αποκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου προς την ενδοχώρα, το οποίο έχει εξαγγελθεί εδώ και 2 χρόνια, αλλά μάλλον εγκαταλείπεται, αν κρίνει κανείς και από την επιλογή δημιουργίας υπερδομών.

Κατανοώ την ανάγκη κάποιων να παρουσιάζουν «καλές ειδήσεις» στην τοπική τους κοινωνία, ιδιαίτερα όταν η τοπική κοινωνία τους δείχνει όλο και περισσότερο την πλάτη της.

Δεν κατανοώ, όμως, την απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να προσαρμόσουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις στις δικές τους προσωπικές, πολιτικές αγωνίες.

Φαίνεται, ότι κάποιοι θεωρούν ότι όλα προσφέρονται για μικροπολιτική χρήση (όπως άλλωστε και τα τριχίλιαρα στην πατρίδα μου το 2007, με βάση την κυνική ομολογία Δούκα).

Ευχαριστώ θερμά τους φίλους μου στη Χίο που μου το υπενθύμισαν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ