7.2.2024 15:27

Μιχαηλίδης σε Σταϊκούρα: «Ελάτε Χίο για να διαπιστώσετε την πορεία των έργων στο αεροδρόμιο»

Ανοιχτή πρόσκληση στον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου να έρθει άμεσα στη Χίο, ώστε εκ του σύνεγγυς να διαπιστώσει την πορεία των έργων του αεροδρομίου της Χίου και πως αυτά θα επανεκκινήσουν και θα επανενταχθούν σε ρεαλιστική τροχιά υλοποίησης, απευθύνει μέσα από επιστολή του ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης στην επιστολή του, από τον αρχικό στρατηγικό σχεδιασμό, εκτελείται με αργούς ρυθμούς μόνο η ανακαίνιση του υφιστάμενου σταθμού επιβατών, στη στιγμή που η επέκταση του διαδρόμου εδώ και μήνες έχει σταματήσει με υλοποιημένο έργο περίπου 13%.

«Αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση στην εξέλιξη του όλου έργου έχει αποδεχθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όπως προέκυψε κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης και προσθέτει ότι: «Η εικόνα που παρουσιάζει το εργοτάξιο αντίστοιχου έργου στον αερολιμένα του Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο επισκεφθήκατε πρόσφατα είναι τελείως διαφορετική και προκαλεί θλίψη συγκρίνοντάς το με την κατάσταση που επικρατεί στην ακριτική Χίο με την ανοχή των υπηρεσιών του Υπουργείου στο οποίο προΐσταστε.»

«Η Χίος, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και ασπίδα στα ανατολικά σύνορα της Χώρας μας επιβάλλεται να αποκτήσει το αεροδρόμιο που της αξίζει για επαρκή και πολιτισμένη εξυπηρέτηση των κατοίκων, των επισκεπτών αλλά και για την πρόοδο και ανάπτυξή της. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ενώ το ένα μετά το άλλο τα αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης αναβαθμίζονται, στη Χίο και ενώ έχουν ήδη καταβληθεί δεκάδες εκατομμύρια για απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών για την επέκταση του διαδρόμου και την κατασκευή κατάλληλων υποδομών, το έργο να υποβαθμίζεται, να αλλάζει ο σχεδιασμός ανάπτυξής του και παράλληλα τα ελάχιστα που έχουν ξεκινήσει να μην ολοκληρώνονται.

Κύριε Υπουργέ, Την ευθύνη εποπτείας και ολοκλήρωσης δύο τεράστιας σημασίας για τη Χίο έργα έχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τον κρατικό αερολιμένα και το φράγμα «κόρης γεφύρι» και στα δύο είναι ολοφάνερη η υστέρηση στην ολοκλήρωσή τους.

Οι διαδικασίες και τα «μπρος πίσω» για την κατασκευή αυτών των έργων και επιτέλους την παράδοσή τους στην χιώτικη κοινωνία διαρκεί δεκαετίες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υστέρηση στην ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και στην καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Κύριε Υπουργέ, Τούτων δοθέντων, σας παρακαλώ να επισκεφτείτε την Χίο ει δυνατόν άμεσα προκειμένου εκ του σύνεγγυς να εξετασθεί η πορεία των έργων και πως αυτά θα επανεκκινήσουν και επανενταχθούν σε ρεαλιστική τροχιά ολοκλήρωσης», αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ