24.10.2019 13:25

«Μια ακόμα αναγκαστική προσγείωση της ΝΔ: εκδόθηκε απόφαση για δημιουργία ΤΟΜΥ στο Β. Αιγαίο»

Εκδόθηκε χθες (23/10) Απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια βάσει της οποίας προχωρά η υλοποίηση του σχεδιασμού για τη δημιουργία ΤΟΜΥ στο Βόρειο Αιγαίο. Προβλέπεται η δημιουργία συνολικά 14 ΤΟΜΥ στην Περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων των δύο που έχουν ήδη συγκροτηθεί σε Χίο και Λέσβο. Για τη Χίο συγκεκριμένα προβλέπεται  η συγκρότηση και λειτουργία τριών ακόμα ΤΟΜΥ.

Αυτονόητα χαιρετίζουμε ως θετική αυτήν την Απόφαση του Υπουργείου. Η ριζική ανασυγκρότηση και επέκταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω του νέου θεσμού των ΤΟΜΥ αποτέλεσε εμβληματική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας. Σημειώνεται πως το Υπουργείο Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το σχεδιασμό των ΤΟΜΥ, ενώ εξασφάλισε την χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκούς πόρους (μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου).

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι η ΝΔ ως αξιωματική  αντιπολίτευση είχε επιτεθεί και είχε απαξιώσει τη λειτουργία των ΤΟΜΥ, τις οποίες και θα καταργούσε, χαρακτηρίζοντάς τις μάλιστα ως σοβιετικού τύπου μοντέλο για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας….

Είναι προφανής η αναγκαστική προσγείωση της ΝΔ σε ένα ακόμα πεδίο της πολιτικής που ασκεί.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ