Πολιτική

30/4/20 9:13

τελ. ενημ.: 30/4/20 17:15

Μηταράκης σε Μουζάλα: Σε εξέλιξη η σταδιακή αποσυμφόρηση των νησιών λόγω κορωνοϊού

Ακολουθούμε όσα μας ζητά ο Ε.Ο.Δ.Υ. αποφεύγοντας τις μαζικές τις μετακινήσεις είπε ο Υπουργός

Στοιχεία που δείχνουν τη σταδιακή αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες παρουσίασε στη Βουλή, ο Νότης Μηταράκης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2020 μετακινήθηκαν από τα νησιά προς την ενδοχώρα 10, 700 διαμένοντες σε δομές, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διαμενόντων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά να έχει μειωθεί σε 38.000.

Όσον αφορά το θέμα των κρουσμάτων σε δομές μεταναστών στα νησιά σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Νότης Μηταράκης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Παράλληλα, σημείωσε ότι σε 100.000 διαμένοντες σε δομές τα κρούσματα είναι μόλις 0,2% ενώ τόνισε ότι στις 93 δομές που υπάρχουν στη χώρα, κρούσμα επιβεβαιώθηκε μόνο σε τρεις δομές.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, στην ερώτηση του οποίου απάντησε ο Νότης Μηταράκης, χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τις δομές υποστηρίζοντας ότι δεν νοείται να λαμβάνονται μέτρα και να γίνονται έλεγχοι κατόπιν εορτής και αφού έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Κρανίδι.

Σχόλια άρθρου: 0