15.5.2021 13:12

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Χίου

Το αργότερο μέχρι τις 24 Ιουνίου αποσφράγιση των προσφορών

Μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί ο διαγωνισμός την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Υποδομών.

Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει μέχρι τις 24 Ιουνίου οπότε και θα προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος για το πολυπόθητο έργο.

Το έργο έχει ενταχθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (πρόγραμμα ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ) με ποσό ύψους 31.128.951,19 ευρώ.

Τι έργα προβλέπεται να εκτελεστούν

Στα έργα περιλαμβάνεται η επέκταση του διαδρόμου, η αναβάθμιση του Πύργου Ελέγχου, εκσυγχρονισμός Η/Μ κ.α. Πιο αναλυτικά προβλέπεται η διεξαγωγή των παρακάτω έργων:

1. Eπέκταση του διαδρόμου προς Βορρά σε απαλλοτριωμένη περιοχή έτσι ώστε ο διάδρομος να αποκτήσει συνολικό μήκος 1.799 Μ και πλάτος 30.00 Μ, με εκατέρωθεν ασφάλτινα ερείσματα πλάτους 7,50 Μ . Μετά το επεκτεινόμενο βόρειο άκρο του διαδρόμου θα διαμορφωθεί ζώνη ασφαλείας (strip) σε μήκος 60 Μ και στη συνέχεια αυτής περιοχή ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (resa) σε μήκος 90 Μ. Εκατέρωθεν του επεκτεινόμενου τμήματος του διαδρόμου και μετά τα ερείσματα διαμορφώνονται πλευρικές ζώνες ασφάλειας σε πλάτος 75,00 από τον άξονα του διαδρόμου, ως αυτές του υφιστάμενου τμήματος του διαδρόμου.

2. Aναβάθμιση της αντοχής του υφιστάμενου τμήματος διαδρόμου.

3. Διαμόρφωση περιοχής ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (resa) μετά το πέρας του νότιου ακραίου strip του διαδρόμου σε μήκος 90,00 Μ

4. Επέκταση της υφιστάμενης εσωτερικής υπηρεσιακής οδού του αεροδρομίου στα νέα όρια της απολλοτριωμένης περιοχής.

5. Εκτέλεση των απαραίτητων υδραυλικών έργων εντός του αεροδρομίου για την αποστράγγιση της περιοχής. Η εκτέλεση των αντίστοιχων έργων εκτός αεροδρομίου μέχρι την εκβολή τους στη θάλασσα θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

6. Εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών έργων (τοίχων αντιστήριξης κ.α).

7. Η απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο πεδίο ελιγμών στα οδικά δίκτυα, που θίγονται από τα έργα του διαδρόμου.

8. Επέκταση και αντικατάσταση περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ όπου απαιτείται.

9. Εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πεδίου ελιγμών και τοποθέτηση αντίστοιχων στην επέκταση.

10. Κατασκευή νέου διώροφου οικίσκου σταθμού φωτοσήμανσης και υποσταθμού αεροδρομίου.

11. Μετατόπιση του ραδιοβοηθήματος VOR.

12. Μετατόπιση του υφιστάμενου πολυβολείου του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.) και κατασκευή νέου σκεπάστρου προσωπικού ομάδας Ε.Σ. 13. Επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του επιβατικού αεροσταθμού με εμπορικές και μη χρήσεις. Η προσθήκη νέων χώρων θα έχει επιφάνεια 300 m2 εκατέρωθεν του υφιστάμενου κτιρίου με αποτέλεσμα την αύξηση των χώρων αναχωρήσεων – αφίξεων, τη δυνατότητα διαχωρισμού περιοχών εντός και εκτός SCHENGEN, και συνολικά, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροσταθμού.

14. Εκσυγχρονισμού του Πύργου Ελέγχου Αεροδρομίου (Π.Ε.Α.)

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ